Gå til sidens hovedinnhold

Årets første seier

Kaptein Lehne Olsens første scoring for sesongen, sørget for tre poeng til LSK.

** Se Studio Åråsen etter kampen fra 21.00 **

Odd fikk annullert sin scoring, mens hittil målløse Thomas Lehne Olsen fikk årets første nettsus i første omgang på Åråsen.

Bortelaget tok initiativet fra start uten at det førte til noen farligheter det første kvarteret av Eliteseriekampen, men i det 20. minutter fikk Odd nettsus.

Et frispark fra Sander Svendsen blir sendt mellom LSK-forsvaret og keeper Mads Christiansen og Mushaga Bakenga løper seg fri og setter ballen i mål fra kort hold. På sidelinjen har derimot assistentdommeren fått med seg at målscoreren har gått på løp for tidlig og annullerer scoringen for offside.

Etter annulleringen er det fortsatt bortelaget som ser sterkest ut, men ikke noe mer enn et par brukbare nesten-muligheter klarer de å spille seg fram til mot det nykomponerte LSK-forsvaret.

I det 36. minutt kan LSK-supporterne endelig juble. Kaan Kairinen finner Daniel Gustafsson som sender ballen ut til Gjermund Åsen på høyresiden. Han tar seg tid og prikker inn Thomas Lehne Olsen med et herlig innlegg. Der står kapteinen og kan stange inn ledermålet etter en duell med Odin Bjørtuft i Odd-forsvaret.

I de siste minuttene av omgangen hever hjemmelaget seg og de kunnen gå til pause med ledelse for første gang i år.

Etter pause var LSK mer med på notene fra start, men det tok lang tid før andre omgangs første sjanse kom.

Først i det 63. minutt var Odd nære med et farlig frispark som ble blokkert av Lehne Olsen.

Nøyaktig ti minutter senere var det Daniel Gustafssons tur til å nærme seg scoring. Åsen la inn fra venstre og på bakre stolpe fikk den svenske kantspilleren stå mutters alene og fyre av. Uheldigvis for Kanarifuglene endte skuddet på innsiden av stolpen, før ballen spratt ut.

Odd forsøkte etter dette å spille seg til muligheter, men godt forsvarsspill ryddet unna det som måtte komme og kampen ebbet ut uten de store farlighetene for LSK.

Før kampen

LSK har sluppet inn seks mål på de to første kampene. Odd er kveldens motstander. Det er et lag LSK aldri har slått på Åråsen uten å holde nullen.

Statistikken mellom LSK og Odd på Åråsen er ganske jevn totalt sett. Før torsdagens kamp er fordelingen 5-9-6 på 20 kamper.

LSKs fem seirer har kommet i to perioder: I 2000, 2002 og 2003. Og i 2013 og 2014. Det betyr at det kun er Arne Erlandsen og Magnus Haglund som har klart å lede LSK til hjemmeseier mot laget fra Skien.

RB-TV: Få det siste før avspark her!

Les også

LSK kan bare ha 20 tilskuere: – Helt uforståelig

Sju år siden sist

Det er også spesielt at LSK har vært nødt til å holde nullen for å slå Odd. Gjestene har alltid fått med seg poeng når de har scoret mål. I 2018 endte oppgjøret 0–0.

Også må vi langt tilbake for å finne forrige LSK-seier. Den kom i 2014 da LSK vant 2–0. I de fem kampene som er spilt siden den gang står det 0-2-3 i Odd sin favør.

I den perioden uten seier mot telemarkingene på Åråsen har LSK vunnet en gang i Skien. Det var i 2016 da kanarifuglene vant 3–1 på Skagerak Arena.

Les også

Flere endringer på LSK-laget: – Det er naturlig at vi rører litt i gryta

Tre bytter

Mads Christiansen, Espen Garnås og Ulrik Mathisen kommer alle inn fra start til LSKs andre hjemmekamp på fire dager. De erstatter Alex Craninx, Philip Slørdahl og Fredrik Krogstad.

Alle de tre spillerne starter for første gang i Eliteserien.

LSKs lag mot Odd torsdag (4-3-3): Mads Christiansen – Lars Ranger, Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes – Gjermund Åsen, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Ulrik Mathisen.

RB-TV: Se Studio Åråsen med Nordlie og Rydje fra 21.00!

Les også

Når to innkast blir baklengs er du i trøbbel

Les også

LSK-styret er mot Qatar-boikott

Kommentarer til denne saken