Gå til sidens hovedinnhold

Æres den som æres skal!

Leserinnlegg

Samlet politisk miljø i Nannestad har besluttet at leirskoleopphold 2021 skal fullfinansieres av kommunen. Dette har skjedd både i oppvekst- og kulturutvalget og i formannskapet og vil etter alle signaler også skje i kommunestyret.

To møterunder måtte til etter at posisjonspartiene Ap, Sp og Nannestad Bygdeliste med knapt flertall utsatte saken i første runde, før saken kom uforandret tilbake til ny politisk behandling. Andre runde ble enstemmig vedtatt, ettersom posisjonspartiene denne gang støttet saken. Glemt og ikke nevnt er at Høyre allerede i budsjettforhandlingene høsten 2019 foreslo fullfinansiering av leirskole, ettersom opplæringsloven kom med tydelige oppdaterte krav. Dette stemte da de tre posisjonspartiene mot.

Høyre er stolt av at signalene fra skolenes FAU om fullfinansiert leirskole har blitt lyttet til, og at det ikke nå lenger er foreldre og dugnadsarbeid som skal finansiere et lovpålagt tilbud. Saken for ytterligere finansiert leirskole kommer tilbake allerede høsten 2021, da ikke posisjonspartiene heller i andre runde støttet viktigheten av å skape forutsigbarhet, noe både Høyre og FrP foreslo.

Uansett, foreldre har blitt lyttet til – kommunen tar finansieringen av leirskole oppholdet 2021, så får høstens politiske behandling vise hvordan fremtidig leirskoleopphold blir finansiert og med hvilket innhold – æres den som æres skal!

Christian Bendz, Gruppe- og foreningsleder Nannestad Høyre

Kommentarer til denne saken