Rullebanedebatt på Kløfta

VIL HA: OSL-direktør Øyvind Hasaas jobber for å bygge en tredje rullebane på Gardermoen, og møter skepsis i debatt.

VIL HA: OSL-direktør Øyvind Hasaas jobber for å bygge en tredje rullebane på Gardermoen, og møter skepsis i debatt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Dørene er åpne for alle når Ullensaker Ap inviterer til debatt om tredje rullebane torsdag.

DEL

Det skjer i Kløfta velhus. Til panelet kommer OSL-direktør Øyvind Hasaas, fagsjef Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet, Svein Bjerke fra Akershus Bondelag, Ørn Terje Foss fra Støyforeningen og Sverre Myrli, Aps Akershus-representant i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. medlem i transport- og kommunikasjonskomiteen

– Vi ser fram til en spennende debatt og et godt møte om noe som angår alle i kommunene rundt Gardermoen, sier Carl Otto Saugen, leder i Ullensaker Ap.

Bane og bærekraft

Flyplasseier Avinor vil ha tredje rullebane på plass i 2030. En rekke røster stiller seg kritiske til bærekraften i å legge til rette for økt flytrafikk.

Naturvernforbundet, Norges Bondelag og en rekke flere organisasjoner har gått sammen om et innspill til Nasjonal Transportplan (NTP) om bærekraft-spørsmålet.

De legger vekt på at bare øystatene Island og Malta flyr mer enn nordmenn, og at rullebanen vil produsere mer forurensing og beslaglegge viktige dyrkingsarealer.

Kritikerne mener Avinors trafikkprognoser baserer seg på øking av fritidsreiser og ikke behovet for å binde langstrakte Norge sammen.

Artikkeltags