Det ble klart onsdag ettermiddag på Arbeiderpartiets stortingsgruppemøte.

– Jeg har snakket med Hadia, og hun ønsker å møte som vanlig stortingsrepresentant og vanlig medlem i en fraksjon. Det har vært en tøff periode for henne, så det skjønner jeg godt, sier parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, til NTB.

Tajik til energi og miljø

Tajik trakk seg tidlig i mars på grunn av pendlerboligsakene hun har fått kritikk for. En drøy uke senere trakk hun seg også som nestleder i partiet.

Da hun først trakk seg, sa hun at hun så fram til jobben som stortingsrepresentant, og at det politiske engasjementet hennes var uavhengig av verv.

Siden 11. mars har Tajik vært sykmeldt, noe Aasrud sier hun vil fortsette å være i en tid fremover.

Tajik, som kommer fra energifylket Rogaland, satt i finanskomiteen før hun ble minister i Støre-regjeringen. Aasrud sier komitéplassen samsvarte med Tajiks preferanser.

– Hun har erfaring fra å jobbe med dette fra finans, særlig på oljeskatt, så det blir bra.

Ny komitéleder

Marianne Sivertsen Næss fra Finnmark blir ny leder i energi- og miljøkomiteen etter at Terje Aasland, som tidligere hadde vervet, ble olje- og energiminister. Hun ble valgt inn på stortinget i høst og har vært ordinært medlem i komiteen.

Lene Vågslid og Åsmund Aukrust tar over som nye parlamentariske nestledere etter Aasland. Vågslid er i dag leder av kommunal- og forvaltningskomiteen, mens Aukrust er første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen.

Jon Blikra, som nå møter på Stortinget som Aaslands vararepresentant, skal sitte i transport- og kommunikasjonskomiteen.

(©NTB)