Valgkomiteen har lagt fram sin endelige enstemmige innstilling som skal behandles på Akershus Arbeiderpartis årsmøte lørdag 2. mars.

Onsdag ble det dermed klart at Sverre Myrli går av etter 17 år som fylkesleder i Akershus. Anniken Huitfeldt er innstilt som ny leder og blir hans arvtager i fylkespartiet.

– Jeg ble utrolig glad da valgkomiteen ringte. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som ligger foran oss, og nå først og fremst valgkampen, sier hun.

Komiteen har foreslått Ap-ordfører i Enebakk Øystein Slette som nestleder. Heidi Westbye Nyhus fra Lillestrøm er foreslått som ny kvinnepolitisk leder. Sammen med Are Helseth fra Bærum vil disse fire utgjøre den nye ledelsen i Akershus Arbeiderparti.

– Det nye styret vil være sterkt, representativt og kompetent. Jeg er veldig stolt over å lede valgkomiteen som foreslår at neste leder av Akershus Ap er en kvinne, nemlig dyktige Anniken Huitfeldt. Dette er historisk, sier leder av valgkomiteen Ragnhild Bergheim.

Sverre Myrli var leder av AUF i Akershus 1991–1993. Medlem av Arbeiderpartiets landsstyre siden 2002. Han var politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet under Thorbjørn Jaglands regjering fra 31. oktober 1996 til 17. oktober 1997.

– For noen uker siden fikk vi spørsmål fra valgkomiteen om vi ønsket gjenvalg til styret eller ei. Etter først flere år som styremedlem og studieleder, og deretter mange år som leder, svarte jeg at jeg nå ønsker avløsning som leder, sier han i en pressemelding fra partiet.

– Det har vært veldig moro og veldig interessant å være leder i Akershus Arbeiderparti, men nå ønsker jeg å gi lederklubba videre. Som stortingsrepresentant vil jeg fortsette som tiltredende styremedlem i fylkespartiet, i tillegg til alt det andre jeg holder på med, fortsetter han før han legger til:

– Jeg har full tiltro til Anniken. Hun vil utføre lederjobben på en utmerket måte, og jeg ønsker henne lykke til som leder av Akershus Arbeiderparti.