Fått inn titalls tips om de mystiske mennene

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har torsdag ettermiddag mottatt 1.073 tips i bortføringssaken. Blant annet et titalls tips om de mystiske mennene utenfor milliardær Tom Hagens arbeidsplass, samme dag som Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført.

DEL

Siden saken ble kjent for offentligheten onsdag 9. januar, har politiet fortsatt ikke hørt fra gjerningspersonene som skal stå bak den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Tipsene om de mystiske mennene utenfor Futurumbygget – Tom Hagens arbeidsplass, blir imidlertid stadig flere.

– Til nå har vi fått et titalls tips om personene. Dette er noe vi nå jobber videre med til tross for at de ikke er identifiserte, opplyser politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt.

De mystiske mennene ble sett gående utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeths ektemann Tom Hagen, samme dag som hun forsvant. Klokka 07.36 kommer den første mørkkledde mannen gående før han brått snur og går med bestemte skritt i samme retning han kom fra. Da er han kommet til det punktet langs gangveien at han kan se parkeringsplassen der Tom Hagen normalt parkerer.

Nøyaktig klokka 08.00 kommer det en annen mørkkledd mann med det som ser ut som en hette på hodet. Da han er på samme sted som den forrige mannen snudde, tar han opp det som ser ut til å være en mobiltelefon til øret.

  • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Etterlyst lenge

Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober i fjor, i tidsrommet mellom klokka 09.15 og 13.30. Det siste sikre livstegnet var en telefonsamtale til et familiemedlem klokka 09.14. Tom Hagen reiste på jobb cirka klokka 09.00 og var tilbake rundt 13.30. En halvtime senere ble politiet varslet.

– Tom Hagen var ikke på jobb på det tidspunktet da mennene gikk forbi. Hvorfor er det likevel viktig å snakke med dem?

– Det er viktig å få kontakt og det er et behov vi i politiet har. Hvor viktig og hvilken betydning det har for saken er vanskelig å si på nåværende tidspunkt, svarer Berge før han fortsetter:

– En annen teori vi har er også at mennene kan ha vært ute og rekognosert, men dette vet vi fortsatt ikke.

Ifølge politiet har mennene nå status som vitner i saken.

– Vi ønsker primært informasjon fra disse og hva de kan ha sett i dette tidsrommet, sier Berge.

Ønsker fortsatt tips

TIPSMOTTAKET: Politioverbetjent Christian Berge, her avbildet på tipsmottaket på Gardermoen onsdag.

TIPSMOTTAKET: Politioverbetjent Christian Berge, her avbildet på tipsmottaket på Gardermoen onsdag. Foto:

Til RB opplyser politiet torsdag at flere av tipsene som kommer inn blir løst i løpet av kort tid. Tidligere har politiet bekreftet at flere av tipsene har dreid seg om konkrete skjulesteder på Romerike.

– Vi har bearbeidet flere av disse tipsene og flere av disse har vi også klart å utføre og sjekket de ut av saken. Jeg kan bekrefte at vi har sjekket ut flere av tipsene om skjulested også her på Romerike, men med negativt resultat, svarer Berge.

– Hvor raskt klarer dere å sjekke ut tipsene?

– Det er en egen evalueringsgruppe som prioriterer og vurderer tipsene og hvilke tiltak vi kan sette i gang. Noen er vi raske til å bearbeide, mens andre tar litt lengre tid.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken og ber publikum som kan ha sett noe i forkant, etterkant eller 31. oktober i fjor om å melde ifra på tlf. 64 81 95 99 eller www.politiet.no/tips.

MISTENKELIG: Politiet mener oppførselen til disse to mennene vekker oppsikt.

MISTENKELIG: Politiet mener oppførselen til disse to mennene vekker oppsikt. Foto:

Artikkeltags