(Nettavisen): I et intervju med Dagbladet lørdag sparer ikke Torp på noe når hun beskriver sin egen reaksjon på at John Carew (39) skulle være med i suksesserien «Heimebane».

– Ikke gjør det. For en ræva idé, var Dahl Torps reaksjon, forteller hun Dagbladet.

– Ikke fordi jeg trodde han var teit, men fordi han ikke var skuespiller.

Til tross for skepsisen fra Dahl Torp, som har hovedrollen som Varg-IL-trener Helena Mikkelsen i serien, sikret Carew seg rollen som lagets stjernespiller, Michael Ellingsen.

– John gjorde alle mine fordommer til skamme. Han er jo så god i den rollen. Han er dritbra, kort og godt. Og han har en helt genuin interesse for skuespilleri, sier Dahl Torp.

Søndag er de to tilbake på skjermen i sesong 2 av serien, og Helena Mikkelsen står overfor nye utfordringer, både som trener og som mor.

– Varg er helt raka fant etter at vi mista hovedsponsoren vår i slutten av forrige sesong. Det er et kjempeproblem. Som trener har jeg ansvaret for at vi i hvert fall ikke rykker ned, og at vi ideelt sett også skal komme oss videre oppover.

Mot slutten av sesong en forlater datteren Camilla Ulsteinvik, der de to flyttet for å følge morens karriere, for å finne sin egen vei.

– Camilla forlater jo Helena i slutten av sesong en, og man kan jo diskutere den foreldrerollen Helena har tatt. I dag er mange foreldre ekstremt oppofrende. De legger alt annet til side for å sitte og se på alle barnas fotballtreninger og være ekstremt til stede, har Dahl Torp tidligere sagt til Nettavisen.

Helena, derimot, har kanskje i større grad prioritert egen karriere, og så har datteren fulgt etter moren.

– Man kan derfor diskutere Helena som mor, og det synes jeg er litt interessant, har Dahl Torp sagt til Nettavisen.

– Noen beskriver Helena som en egoistisk mor. Tror du det ville vært annerledes om det var en far som satte karrieren så høyt som det Helena gjør?

– Det kan godt hende, men jeg er ikke sikker på det hvis vi snakker om en far som er eneforsørger. Men det er akkurat dette jeg tror vi kan snakke om – og som jeg synes er spennende.