Gå til sidens hovedinnhold

Anders Mol testet positivt på koronaviruset

Sandvolleyballstjernen Anders Mol (23) har fått påvist koronasmitte etter en positiv PCR-test. Han har ingen symptomer.

Det opplyser Norges Volleyballforbund i en pressemelding.

Mol har den siste uken vært på den spanske øya Tenerife sammen med resten av det norske landslaget. Prøvesvaret kom etter en obligatorisk koronatest tirsdag før avreise til Madrid for deltakelse i kontintalcupen og OL-kvalifiseringen der.

Ved siden av Anders Mol må også makker Christian Sørum og det norske 2.-laget med Mathias Berntsen og Hendrik Mol være i karantene.

Norge vil bli representert ved 3.- og 4.-lagene i Madrid, hvor fem av åtte lag går videre til finalen i Nederland. Det er vinneren av finalen i Nederland som får en ekstra OL-plass.

Unge erstattere

– Anders, Christian, Hendrik og Mathias skal testes igjen torsdag. Selv om det skulle vise seg å være en falsk positiv test så rekker han ikke Madrid-turneringen, sier landslagstrener Kåre Mol til NTB.

– Vi følger spanske smittevernsregler og forholder oss til at de fire kanskje må tvinne tommeltotter i noen dager på Tenerife.

Det er 18-åringen Markus Mol og 19-åringen Nils Gunnar Ringøen og paret Vegard Løkken/Erlend Hendriksveen som må forsvare Norges ære i Madrid.

– Det er unge lag vi må stille med, men vi er på offensiven, sier Mol.

Overrasket

Anders Mol har følt seg i fin form, og koronasmitten kom derfor svært overraskende på ham.

Resten av det norske laget har testet negativt, men er etter regelverket satt i fem dagers karantene. Kontinentalcupturneringen i den spanske hovedstaden varer fra torsdag til søndag.

Mol og Sørum vant nylig to turneringer i verdensserien. Begge triumfene kom i mexicanske Cancún.

Anders Mol og Christian Sørum er allerede kvalifisert for OL, men håpet å kunne bidra til å få ytterligere ett norsk lag til Tokyo.

Kommentarer til denne saken