Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

Nordmennene åpnet ujevnt med litt nølende spill innledningsvis, men var i føringen i store deler av settet. De kjappe og fotrappe motstanderne var derimot seige og var à jour på 9-9, 11-11 og 19-19. Spesielt Cherif Samba var god i sitt blokkspill.

Mol viste også sin styrke i blokkspillet mot slutten av settet slik at nordmennene dro i land åpningssettet med 21-19.

Det andre settet startet som det første med Mol/Sørum i føringen med to og tre poeng underveis. Motstanderne ga aldri opp og var à jour på 12-12 og 13-13 og tok også føringen med 14-13 i medvinden.

Gode taktisk

Da det dro seg til mot slutten, klarte nordmennene å ta de viktige poengene med gode taktiske valg. De måtte likevel ha fire matchballer før de tok kampen 22-20.

Turneringen på stranden i Cancún gikk i varmt og fuktig vær.

– De viste tøft spill, og de har slått så mange gode lag i turneringen. De har høyt nivå akkurat som oss. De presset oss hardt, så vi måtte ta ut vårt beste, sa Anders Mol i seiersintervjuet med arrangøren.

Deilig å være tilbake

– Helt utrolig å spille med denne fyren. Deilig å være på toppen igjen. Vi har hatt våre problemer, og jeg er glad vi er tilbake, sa makker Sørum.

Det norske sandvolleyparet spilte sin første turnering på halvannet år grunnet pandemien og et lengre skadeavbrekk for Anders Mol. De løste sitt comeback på mesterlig vis.

Mol/Sørum hadde sju turneringsseirer i 2019-sesongen og vant EM-gullet i den amputerte fjorårssesongen. Seieren i Mexico var deres 11. på verdenstouren, og førstepremien var på 20.000 dollar, rundt 170.000 kroner.

Det blir kort hvile på den norske duoen. En ny turnering, den andre av tre i koronaboblen i Cancún, starter torsdag, men Mol/Sørum skal først i aksjon fredag.

Det norske paret deltar ikke i den tredje turneringen samme sted. Da drar de i stedet på treningsleir til Tenerife. Det norske paret har blitt enda hetere gullkandidat til OL-turneringen i Tokyo.

(©NTB)