Gå til sidens hovedinnhold

Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

Artikkelen er over 1 år gammel

I et internt notat til Frps stortingsgruppe skriver Per-Willy Amundsen at Abid Raja (V) er uskikket til å fortsette som Stortingets visepresident, skriver NRK.

I notatet, som er gjengitt av kanalen , heter det at « Abid Rajas gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering. Men like viktig: etter mitt syn viser det med all tydelighet hvorfor Abid Raja er uskikket til å forvalte rollen som visepresident og medlem av Stortingets presidentskap.».

Stortinget skal konstitueres tirsdag. Det vil si at stortingspresidentene skal velges. I dag er Tone Wilhelmsen Trøen (H) stortingspresident og Raja visepresident.

Per-Willy Amundsen, som er tidligere justisminister og nåværende innpisker for Frp på Stortinget, skriver i notatet at partiet bør vurdere å stille krav til Venstre om at de må stille en annen kandidat, om de ønsker at Frp skal stemme inn en Venstre-kandidat i presidentskapet.

– Formålet er å ta opp en problemstilling for mange i Frp, nemlig at de oppfatter at Abid Raja ikke ivaretar Stortinget som helhet og at han er uskikket til å bekle den viktige posisjonen det tross alt er å være visepresident i Stortinget. Abid Raja bryter ned Stortingets anseelse og autoritet, sier Amundsen til NRK om notatet.

Abid Raja har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

(NTB)

Kommentarer til denne saken