Ami kåret til en av de beste innen teknologi og ledelse

Ami Thomasgåaard

Ami Thomasgåaard Foto:

– Det er viktig at kvinner får de samme muligheter til å bli utfordret og vokse faglig.

DEL

Fredag 6. mars ble listen over Norges 50 fremste kvinner innen teknologi og ledelse offentliggjort. Ami Thomasgaard som jobber i Norgesgruppen er en av dem. Kåringen er i regi av NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA.

– I år har vi fått inn rekordmange nominasjoner. Kåringen viser at det finnes mange gode forbilder for kvinner som ønsker en karriere innen teknologi. Engasjementet ute i bedriftene for å få frem de kvinnelige forbildene har i år vært kjempestort, sier Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA og Chief Customer Officer i Amesto, i en pressemelding.

Dyktige kvinner fra hele landet og på tvers av sektorer og bedrifter har blitt nominert til kåringen. Det eneste kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

– For å løse vår tids store utfordringer trenger vi problemløsere av begge kjønn i næringslivet og offentlig sektor. Kvinnene på listen er gode forbilder – både for kvinner og menn, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Løftet frem som rollemodell

Ami Thomasgaard jobber som gruppeleder i Norgesgruppen.

– Ikke vær redd for å utfordre kvinner til å være med på å utforme fremtidens teknologiske plattform og mål. Det er viktig at kvinner får de samme muligheter til å bli utfordret, vokse faglig og bli ansvarliggjort for de valg som er med på å skape gode resultater for bedriften. Ved økt trivsel og karrieremuligheter, skaper man lojalitet og engasjement der flere vil være en positiv bidragsyter. Dette vil igjen være med på å skape godt arbeidsmiljø, samt eierskap og stolthet til eget selskap, sier hun.

Kantars årlige undersøkelse om kvinneandel i IKT på vegne av ODA-nettverk, viser at andelen kvinner er på bare 29 prosent.

Juryen har bestått av: Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Steffen Sutorius, direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner, Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-nettverk og Chief Customer Officer i Amesto og Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Om arrangørene:

  • · ODA-Nettverk er Nordens største frivillige organisasjon for kvinner innen teknologi
  • Abelia er NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter

Artikkeltags