– Amedia følger den alvorlige utviklingen tett. Som eier av trykkerivirksomhet i Russland har vi over tid jobbet med å avvikle vår tilstedeværelse, og dette arbeidet er forsterket. Vi er i dialog med styret og har styremøte i morgen hvor vi vil diskutere veien videre, ser Kvadsheim til Kampanje.

Amedia har siden 1990-tallet drevet trykkerigruppen Prime Print i Russland og består av seks trykkerier. Gruppen er bygget rundt hovedtrykkeriet i Moskva. Samtidig er det fem regionale trykkerier som ligger i Voronesj, Nizjnij Novgorod, Ural – Jekaterinburg, Tsjeljabinsk og ett siste i Sibir.

Ifølge Amedias nettsider er selskapet det største og mest lønnsomme trykkeriet i Russland med flere av de mest toneangivende avisene i landet på kundelisten.

– Vi har drevet i Russland i mange år. Vi driver en ren kommersiell virksomhet, det betyr at vi eier ingen medievirksomhet i Russland, kun trykk, og dette er tradisjonelle avistrykkerier. Virksomheten er rimelig autonom, det betyr at det er russisk ledelse, og vi har ingen norske medarbeidere i Russland, sa Kvadsheim sist uke.

(©NTB)