Gå til sidens hovedinnhold

Amanda Delara har skiftet navn: – Jeg forsøker å ikke ha forventninger

Nå skal 23-åringen fra Nes samarbeide med kjent rapper.

De fleste kjenner henne som artisten Amanda Delara, men nå har den 23 år gamle artisten valgt å droppe ett av navnene. Nå kaller hun seg bare Delara.

– Det har ligget litt i kortene en stund. Det er fortsatt navnet mitt, bare forkorta, forklarer Amanda Delara Nikman.

Delara kan vise til et titalls millioner av streams, og har tidligere gitt ut låter som Karpe Diem-remiksen «Gunerius», «Paper Paper» og «Soldier». Nå er hun ute med «Checka» sammen med den Tyskland-baserte superstjernen Loredana.

Her synger Delara på engelsk og Loredana på tysk.

– Det høres kult ut fordi musikk er et universelt språk. Det handler om å skape en følelse, og den følelse syns jeg vi klarte å skape sammen i den låten, sier Delara.

Falt for Delaras stemme

Delara forteller at låten handler om mektige kvinner i musikkbransjen som fortjener å bli satt pris på.

– Det handler ikke om kvinner versus menn, men om en sterk og kompromissløs kvinne som gir faen i hva andre tenker om henne. Da jeg og Sondre Haftorsen, som har produsert låten, begynte å snakke om hvem som kunne vært kul å ha med, nevnte han tidlig Loredana, en av Europs største kvinnelige rappere. Da hun fikk tilsendt låten via managementet sitt for noen uker siden likte hun den veldig godt, og derfra skjedde ting ganske fort, sier Delara.

Loredana sier i en pressemelding at hun falt for stemmen til Delara.

– Delaras stemme fanget meg umiddelbart og jeg visste at vi måtte jobbe sammen, sier hun.

Hør låten her!

Tror på Tyskland

Låten ble sluppet på alle plattformer natt til fredag, og Delara tror den har et spesielt stort potensial i Tyskland.

– Jeg forsøker å ikke ha forventninger, men er spent på hvordan vi blir mottatt i det tyske området, sier hun.

Til tross for avlyste konserter og tapte inntekter som følge av korona-restriksjoner, føler Delara at hun har klart å «finne det gode i det vonde».

– Jeg har sett på det som en mulighet til å være mye i studio og lage musikk, og arbeidet resulterte også i samarbeidet med Loredana, sier Delara.

– Ikke dempa, bare annerledes

Amanda Delara ble spådd en stor fremtid av blant annet NRK P3, har blitt omtalt som både popkomet og stjerneskudd og er spellemannsnominert som årets popartist 2019. Men det internasjonale gjennombruddet mange trodde ville komme raskt, har latt vente på seg.

– Når jeg slår gjennom internasjonalt så er det fint å vite hvem jeg er, for da har jeg beina mer plantet på jorda når det skjer, sa hun i et intervju med Romerikes Blad i begynnelsen av året, da hun også slapp EP-en «Et lite stykke Norge.»

Nå jobber Delara med et nytt prosjekt, og røper at det blir annerledes enn noe hun har gjort før.

– Jeg kommer alltid til å være engasjert i alt som får blodet til å koke, men tekstmessig er jeg mer metaforisk, ikke så direkte. Sondre prøver å lære meg nye måter å synge på, men jeg vil ikke si at jeg er dempa, bare annerledes. Det er deilig å vise at jeg har et større spekter!

Kommentarer til denne saken