Etter at Jessheim-jenta forsøkte å avansere i den siste bakken i finalen, ble farten for stor til at hun tok sin første NM-medalje i seniorsammenheng. Håkonsen Ous endte på fjerdeplass.

– Den er selvfølgelig litt surt, men når jeg får summet meg til uka kommer jeg til å være veldig fornøyd. Jeg vet ikke helt med den siste bakken. Jeg bommet litt midtveis og måtte ut i fiskebein. Kanskje jeg burde gått ut før, sier 22-åringen.

Men ullsokningen var glad for at hun i det hele tatt sto i finaleheatet. Mot slutten av semifinalen gikk nemlig både Tiril og Lotta Udnes Weng over ende. De lå på andre- og tredjeplass i heatet, noen meter foran Håkonsen Ous.

– Det hadde blitt en hard kamp mellom oss på oppløpet. Det var kjedelig. Det er morsommere å vinne kvinne mot kvinne. Men dette er sprint. Jeg klarte akkurat å berge. Det var bra jeg lå der jeg lå.

Stavbrekk

Tiril Udnes Weng var så skuffet at hun ikke ønsket å snakke med media etter semifinalen, men tvillingsøsteren stoppet.

– Tiril tråkket på skien- og den ene staven min. Den knakk. Det er selvfølgelig noe dritt. Ryker man ut på grunn av at formen ikke er god nok, er det greit nok. Men å ryke ut på denne måten kjennes ikke noe særlig, sier Lotta Udnes Weng.

Alle Nes Ski-løperne tok seg veldig greit videre fra kvartfinalen. Udnes Weng synes det er vanskelig å si hva det hadde holdt til, hvis uhellet hadde uteblitt.

– Jeg synes det er vanskelig å si. Men jeg følte formen var bra.

Til Tyskland

Nes Ski-trioen velger verdenscup i tyske Dresden i helga, framfor flere løp på Gåsbu, utenfor Hamar.

Det blir første gang Håkonsen Ous deltar i verdenscup på ordinær kvote. Det at også klubbvenninnene skulle være med, gjorde ikke akkurat valget vanskeligere.

– World cup er alltid det største. Jeg rangerer det litt høyere enn NM. Den sprinten blir veldig tett. Det er flatt. Det gjelder å være smart. Det passer meg.

Derfor indikerer hun resultatforhåpninger fra alt til ingenting.

– Jeg føler formen er veldig bra. Det er vanskelig å si hvor godt jeg kan gjøre det. Går man videre fra en prolog, er man god nok for finalen. Det er viktig å være lur.

Løpet er også svært viktig for Håkonsen Ous med tanke senere i sesongen.

– Gjør man det bra, så får man nye sjanser i World Cup. Så klart det er viktig for meg.