Gå til sidens hovedinnhold

Allehelgenskonsert Tord Gustavsen og Neon Vokal

Innsendt

Søndag 1. november klokken 18.00 inviterer Lillestrøm kirke til konsert med utøvere på høyt nivå.

Neon Vokal er et av landets ledende ensembler med unge sangere, kåret til "Norgesmester" under NM for kor i 2017. Sammen med jazzpianist Tord Gustavsen presenterer de stemningsfullt program med musikk til ettertanke og inspirasjon i mørketida.
Kjente folketoner og folkekjære sanger formidles gjennom flerstemt og finstemt sang og Gustavsens eminente jazzuttrykk.

Arrangeres med støtte fra Norsk kulturråd og Lillestrøm kommune. Smitteverntiltakene følges, og billett kjøpes helst på forhånd på ebillett, men er også mulig å kjøpe i døra.

Tord Gustavsen har vært en viktig del av den spennende norske jazzscenen og den utvidede kirkemusikken i en rekke år, med 8 album under eget navn utgitt på det prestisjefylte ECM Records. Han turnerer over hele verden med sin trio og sine ensembler, og har mottatt tallrike priser, inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album.

Tord har også vært en hjørnestein i prosjekter med sentrale vokalister som Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen og Silje Nergaard. Tords forrige album introduserte den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander i Norge, og baserte seg på oppsiktsvekkende bearbeidinger av norske salmer gjendiktet i sufi-drakt til det afghanske språket pashto. Han har også gjort prosjekter som kapellmester, arrangør og komponist med bl.a. Oslo Domkor, koret SKRUK og Nidaros Domkor.

Kommentarer til denne saken