Gå til sidens hovedinnhold

Alle har ikke smarttelefon

Leserinnlegg

Leste om damen som ikke fikk kjøpt blomster da hun ikke hadde smarttelefon. Dette må vel være brudd på menneskerettigheter. Vi utelukker en hel gruppe fra samfunnet vårt.

Hvis du er over 80 år, skal du ikke behøve å kjøpe deg hverken ny mobil eller PC for å fungere i dagens samfunn. Linda Hofstad Helleland kom med et ganske korttenkt svar, som typisk utelukker en gruppe mennesker.

Vi skal ikke ta offentlig kommunikasjon i dag. Jeg vet om mange eldre mennesker som har solgt huset sitt og flyttet i leilighet nær offentlig kommunikasjon for å klare seg bedre.

Bussjåførene kunne sitte i et lite glassbur med dør som de tidligere gjorde, og eldre mennesker kunne bare legge på kontantkortet sitt i en liten luke, og fått kjøre buss også under pandemien. Vet om eldre som ikke har kommet seg noen steder med offentlig kommunikasjon siden mars måned for et år siden.

Hvis de eldre er en stor ressurs, så må det også legges opp til at vi har 3 generasjoner i et samfunn og ikke bare snakke om det.

Husk at penger også fortsatt er et gyldig betalingsmiddel, noe butikkene i dag prøver å få alle over på kortbruk. Unnskyldningen i dag er smitte, men hva etter pandemien? Godtar de da kontanter? Mange eldre har penger og ønsker å bestemme hvordan de vil betale selv.

Margareth B. Solbakken, Rælingen

Kommentarer til denne saken