Gå til sidens hovedinnhold

Aldri glemme!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

22.7.11 er en dag vi aldri vil glemme. 77 medmennesker mistet sine liv i regjeringskvartalet og på Utøya. Det var et angrep på det norske demokratiet, Arbeiderpartiet og AUF. 69 medmennesker kom aldri hjem fra Utøya hvor AUF arrangerte sommerleir. Utøya handler om samhold, solidaritet og engasjement. Vi er stolte av ungdommene i AUF og det viktige arbeidet de gjør!

10 år etter det verste terrorangrepet i Norge i moderne tid, er det skrevet mange bøker, det er laget filmer for TV og kino, serier, podcaster og dokumentarer om det som skjedde. Det er skrevet side opp og side ned i avisene, likevel lever hatet og mangelen på respekt for forskjeller samt likeverd finnes overalt i samfunnet. Ord er makt, og vi har alle et ansvar for å si i fra når urett skjer eller uttrykkes i små eller store sammenhenger. Forskjeller og utenforskap må reduseres og inkludering og fellesskap må stå i sentrum for hvordan vi som samfunn bygger våre nye og gamle kommuner.

Torsdag 22.7.21, vil Lillestrøm Arbeiderparti gjennomføre en rosemarkering på Lillestrøm Torv kl. 18, for å vise at vi aldri skal glemme hva som skjedde. Markeringen er åpen for alle som ønsker å komme – ta med en rose eller ta i mot en som blir delt ut. Vi skal vise vår respekt og at vi fortsatt bryr oss, om de som ikke kom hjem, pårørende og de som kom hjem. Sammen er vi sterke, sammen skal vi markere denne dagen.

Gro Beate Ekseth

Nestleder lillestrøm Arbeiderparti

Mona Øyen

Nestleder Lillestrøm Arbeiderparti

Rune Moen

Leder Lillestrøm Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken