Hva er det i kaka?

Kake som aldri blir dårlig er blitt en snakkis blant familie og venner. Her viser Camilla Langbo-Lien og datteren Mari Tøftum (20) at kaka fortsatt er myk etter to år.

Kake som aldri blir dårlig er blitt en snakkis blant familie og venner. Her viser Camilla Langbo-Lien og datteren Mari Tøftum (20) at kaka fortsatt er myk etter to år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Har ligget i to år i romtemperatur uten å råtne

DEL

[Avisen Hadeland] – Fascinerende og skremmende, sier Camilla Langbo-Lien og Mari Tøftum.

Den etter hvert mye omtalte kaka ble kjøpt inn 11. januar 2011. Datteren Mari skulle feire sin 18-årsdag og mamma Camilla Langbo-Lien på Jaren i Oppland var usikker på om hun hadde kake nok til alle gjestene.

Derfor dro hun på butikken for å kjøpe en kake for å ha på «varastyre». Valget falt på en brioche med krem, skriver Avisen Hadeland.

Kaka ble lagt på kjøkkenhylla og ble glemt. To måneder etterpå kom familien på kaka som hadde blitt liggende. Siden etiketten tilsier at kaka har en holdbarhet på sju dager i romtemperatur, ble familien overrasket over å se at kaka fortsatt var like myk og fin som dagen den ble kjøpt.

Familien bestemte seg for å la kaka ligge for å se hvor lang tid som måtte til før den ble dårlig. To år har gått siden den gang, og kaka er fortsatt tilnærmet like fin. Melisglasuren er borte, men gjærbaksten er fortsatt myk der den ligger i plastikk lukket igjen med et klips.

Kaka er blitt en snakkis i familien og vennekretsen. «Alle» besøkende må pirke på den.

Camilla, datteren Mari og resten av familien har satt en stopper for å handle mer kjøpekaker. Det frister dem ikke lenger, skriver Avisen Hadeland.

– Kaka er både skremmende og fascinerende. Hva er det i den? Hva er det egentlig vi har i oss av syntetiske stoffer, spør Camilla. Hun lurer på om produsenten har funnet et mirakelmiddel som gjør at kaka ikke råtner.

Det eneste tegnet som tilsier at kaka har ligget på kjøkkenet i to år, er at emballasjen går i oppløsning. Dette er enda en ting som skremmer familien.

– Emballasjen begynner å forvitre etter to år, mens kaka er lik, konstaterer Camilla og datteren.

(ANB)

Artikkeltags