Gå til sidens hovedinnhold

Aktuell med filmen «Disco»: – Kleint å kaste ut demoner

Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Torp (31) har en birolle som pastor i filmen «Disco». Det vekket gamle minner.

Filmen «Disco» har nettopp hatt premiere på alle landets kinoer. I filmen har Anders Torp fra Lillestrøm hatt en liten birolle som pastor.

Men det var ikke tilfeldig at Torp havnet foran kameraet. Regissør Jorunn Myklebust Syversen brukte nemlig Torp som en av konsulentene i forarbeidet til filmen for å få mer innsikt i religiøse miljøer.

Radikalt trossamfunn

Torp vokste selv opp i et radikalt trossamfunn og var medforfatter av boka «Jesussoldaten» som ble skrevet av tidligere RB-journalist Tonje Egedius. Den ble utgitt i 2016 og handler om Torps oppvekst.

En av sluttscenene i filmen er hentet fra Torps historie.

På en sommerleir hos sekten Faderhuset i Danmark opplever hovedpersonen i filmen, Mirjam, spilt av Josefine Frida, at hodet hennes blir holdt under vann, og munnen fylt med sand.

– Ja, det var på en martyrleir i Danmark og jeg ble torturert i Guds navn, sier Anders Torp om hendelsen.

Før premieren til «Disco» møtte han Camilla Johnson, en av lederne på leiren. Hun husker at hun holdt Torp fast, men husker ikke at hodet hans havnet under vann.

– Det var et nattløp og de skulle trenes til å bli martyrer, sier Johnson til NRK.

Ifølge NRK brøt Johnson ut av sekten etter denne sommerleiren. Torp har tilgitt Johnson for hendelsen som skjedde på sommerleiren i Danmark.

– Vi ønsket å gå sammen ut på Dagsrevyen for å bekrefte at dette har skjedd og at liknende ting skjer, særlig når ekstremisme får fritt spillerom. Camilla Johnson trodde de gjorde dette for å redde andre. De trodde at dette var bra for meg.

Sluttscenene vekker sterke minner hos Torp.

– Det som er blitt filmatisert, er at jeg blir holdt under vann til et punkt hvor jeg trodde jeg skulle dø, forteller Torp.

Kleint

Anders Torp synes det var litt kleint og litt morsomt å spille en pastor som kastet ut homodemoner.

– Jeg stilte bare klokka tilbake til 2007, da jeg selv kastet ut demoner i trossamfunnet jeg var en del av, sier Torp og innrømmer at det frister å gjøre mer film eller teater i framtiden.

Kommentarer til denne saken