Del abonnementet ditt med familien! 

Nå vil Åkrene vel gi gjerningsmannen en mulighet for å levere tilbake isskrapen, før de eventuelt vil levere en skriftlig politianmeldelse.

– Vi har en beskrivelse av mannen, samt bilen han kjørte og registreringsnummer på denne. Vi har informert politiet om hendelsen og de har anbefalt oss om å anmelde. Men vi avventer litt i håp om at isskrapen vil bli levert tilbake. Er den ikke tilbake i løpet av denne uken, vil vi levere en skriftlig anmeldelse snarest. Det er j***** frekt og trist at folk oppfører seg sånn, sier en representant fra Åkrene Vel til Romerikes Blad.

Tok tyven på fersken

Det var mandag ettermiddag at hendelsen inntraff på skøytebanen til Åkrene Vel. Ifølge en tilfeldig forbipasserende RB har pratet med, som var på treningstur, hadde tyven plassert tyvgodset i bagasjelokket på sin burgunder røde Toyota Avensis.

– Da jeg syklet forbi, var han travelt opptatt med å lukke igjen bagasjelokket på bilen med isskrapen stående ut av bagasjelokket. Først tenkte jeg at noen sikkert skulle låne isskrapen, så jeg sa hei og han sa hei tilbake, sier vitne

Etter at de hadde hilst på hverandre, forsto den forbipasserende at noe ikke stemte. Vitne noterte seg registreringsnummeret og bestemte etter hvert for å snu, for å følge nøyere med.

– Etter at vi hadde hilst ble han veldig forfjamset, akkurat som han skjønte at han ble oppdaget for noe. Jeg stusset også på at jeg ikke hadde sett verken mannen eller bilen før. Da jeg snudde for å finne ut hva dette var for noe, så kom han kjørende forbi meg i en mildt sagt høy fart, forteller vitne videre.

Tyven blir beskrevet av vitne som mørkhåret med mørkt skjegg, normal kroppsbygging og cirka i 40-årene.

Baserer seg på dugnadsånd

Syklisten tok umiddelbart kontakt med Åkrene Vel for å høre om de hadde lånt ut isskrapen, noe de ikke hadde. Vitne tror at gjerningsmannen kjente godt til skøytebanen.

– Han hadde parkert på nedkjøringen til isbanen. Det var rim på isbanen denne dagen og man kunne tydelig se fotspor til en person som har gått ut og hentet noe. Han visste tydeligvis godt hvor og hva han skulle. Det er rett og slett utrolig frekt, sier vitne.

Skøytebanen til Åkrene Vel blir flittig brukt av skoleklasser og andre folk i nærområdet om vinteren. I fjor jobbet over 10 folk dugnad for å rigge ishockeyvant å isbanen. Årlig arrangerer Åkrene Vel egen vinterdag og velet planlegger å bygge gapahuk og tilrettelegge for grillmuligheter, slik at området rundt kan brukes hele året av barn og unge.

Nå mangler de derimot isskraper for den kommende vinteren. Den de har igjen er gammel og i dårlig stand. Det er usikkert om velet, som kun beregner seg på dugnadsinnsats, har råd til ny isskraper for over 3000 kroner.

– Vi prøver liksom å drive dugnadsånd for å skape aktivitet og trivsel for ungene våre, også driver folk og holder på sånn. Man kan jo virkelig lure, sier Frode Kristiansen – bestyrer av skøytebanen for Åkrene Vel.