Gå til sidens hovedinnhold

Akershus Energi satser innen hydrogen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er helt i tråd med vår eiers ambisjoner om å bidra i omstillingen til fossilfri transport, sier konsernsjef i Akershus Energi, Eskil Lunde Jensen.

Akershus Energi etablerer selskapet Green H2 Norway AS i samarbeid med Nel Fuel AS, H2 Energy AS og Greenstat AS. Selskapet har som formål å produsere, distribuere og selge hydrogen, primært til transportnæringen. Partene vil eie selskapet med 25 % andel hver.

Det opplyser Akershus Energi selv i en pressemelding fredag morgen.

– Akershus Energi er svært fornøyd med å ha fått til et samarbeid med Nel, H2 Energy og Greenstat om etablering av en offensiv satsing på storskala hydrogenproduksjon i Norge. Dette er helt i tråd med vår eiers ambisjoner om å bidra i omstillingen til fossilfri transport. Vi ser fram til å jobbe for en realisering av en operativ hydrogenproduksjon på Østlandet i løpet 2020, sier Eskil Lunde Jensen, konsernsjef i Akershus Energi, ifølge pressemeldingen.

Akershus Energi ble etablert i 1922 og eies i dag av Akershus fylkeskommune som har vært et foregangsfylke innen hydrogensatsing. Fra 1. januar eies selskapet av Viken fylkeskommune.

Akershus Energipark har siden 2012 vært en viktig arena for forskning på hydrogen, og på den måten har Akershus Energi lenge vært involvert i arbeidet med hydrogenutviklingen. Selskapet er også en del av den nasjonale hydrogenklyngen.

Bilprodusenten Hyundai valgte i 2018 å legge sin Europa-lansering av hydrogenbiler til Akershus Energipark. Nå ser de på mulighetene for å lansere hydrogenlastebiler – kanskje allerede fra 2020.

Planen er at Green H2 Norway skal stå for produksjon og leveranse av hydrogen til de nye lastebilene samt til et bredere marked av busser, biler, ferger og hurtigbåter.

Helseindustri kan bli vår «nye olje»

Kommentarer til denne saken