– Det er fantastisk deilig, sier Ajer til NTB.

Han la seg på operasjonsbordet etter forrige sesong for å bli kvitt skaden som satte ham utenfor i flere perioder.

– Det var helt nødvendig. Det var splitt i en sene i hamstringen, og det har de fikset. Nå er alt som det skal være, og det er deilig.

Ajer var tilbake på banen for Brentford i Premier League sist helg og håper å være det for Norge i nasjonsligakampene mot Slovenia lørdag og Serbia tirsdag. Selv om han gikk glipp av sesongoppkjøringen, føler han seg klar.

Hard trening

– Akkurat nå er jeg i den beste fysiske formen jeg har vært. Det ligger mye hard trening bak. Det har vært utrolig mange timer på gymmen og på banen med løp og fysisk trening, sier han.

Ajer hadde lenge sikker plass på landslaget. Under Lars Lagerbäck startet han hver kamp han var tilgjengelig for helt fra debuten (19 totalt), og han startet seks av de åtte første kampene etter at Ståle Solbakken ble landslagssjef. Siden har han spilt bare én av ti kamper. Skade har stoppet ham i åtte av de kampene, men han vet at han må spille seg inn igjen.

Slik vi ønsker det

– De andre som har spilt, har gjort det fantastisk bra, og det er virkelig tøff konkurranse i landslaget nå. Det er sånn vi ønsker det skal være, sier han til NTB.

Han har veldig lyst til å være med på den reisen landslaget har lagt ut på.

– Selvfølgelig, når Ståle har fått såpass god kontroll på laget som han har nå, og det leveres så gode prestasjoner, så er det fantastisk.