Gå til sidens hovedinnhold

Ahus i gul beredskap etter ny pågang av covid-19-pasienter

For å styrke intensiv- og overvåkingskapasiteten reduserer sykehuset også noe i antall planlagte operasjoner.

Ahus har tirsdag 28 covid-19-pasienter innlagt på sykehuset. 11 av disse på intensivavdelingen og ti pasienter får respiratorbehandling.

Den 17. februar var sykehuset nede i sju covid-19-pasienter. Den nye økningen har dermed ført til forsterket press på intensiv- og overvåkingskapasiteten.

– For å håndtere denne situasjon best mulig har Ahus nå innført gul beredskap. Det innebærer en organisering som gir raskere muligheter for hurtige beslutninger og iverksettelse av tiltak, skriver sykehuset på sin egen hjemmeside.

I tillegg opplyses det om at antall planlagte operasjoner reduseres noe, for å frigjøre ressurser til nødvendig intensiv- og overvåkingskapasitet for kritisk syke pasienter.

– All øyeblikkelig hjelp, i tillegg til kreftbehandling og poliklinisk utredning og behandling, vil fortsette som normalt. Det samme gjelder virksomheten Ahus har ved Kongsvinger sykehus, Ski sykehus og Ahus Gardermoen, fastslår sykehuset på sin egen nettside.

Gjeldende besøksrestriksjoner med at pasienter får motta ett besøk per dag av en til to av sine nærmeste, etter avtale med aktuell avdeling, videreføres.

Kommentarer til denne saken