Gå til sidens hovedinnhold

Advarsel: Flere ulykker på såpeglatte veier

Både politiet og Statens vegvesen ber bilistene på Romerike om å ta det med ro.

Tirsdag morgen har det lagt seg ei tynn ishinne over veien flere steder på Romerike. Dette byr på utfrodringer og flere biler har kjørt av veien. Ved 08.45-tida er status fem ulykker på kort tid:

  • Ved 07.30-tida varslet politiet om et sammenstøt mellom to biler langs fylkesvei 173 ved Bergmåsan. Ingen skal være alvorlig skadet.
  • Rett før klokka 08 varslet politiet om en bil som hadde sklidd inn i ei bru langs TRomsheimsvegen på Råholt. Føreren blir undersøkt av ambulanse på stedet.
  • Ved 08.15-tida opplyser politiet til RB at de er på vei til en trafikkulykke på E6 ved Andelva. Fører blir tatt med til legevakt for sjekk.
  • Ved 08.45-tida har det vært en ny utforkjøring langs E6 ved Andelva. Denne gangen i sørgående retning.
  • Ved 09.30-tida opplyser politiet om en ny ulykke på E6, denne gangen ved Nebbenes i sørgående retning. Bil har kjørt ut. Det er ikke meldt om personskader. Bilen kommer brått på etter en kurve, skriver politiet på Twitter.

Les også

Advarer etter flere ulykker på kort tid: – Det kommer brått på

– Patruljene som er ute advarer om glatte veier, så det er greit å få ut til folket. Kjør forsiktig, formaner oppdragsleder Randi Nymoen-Jahren i Øst politidistrikt til rb.no.

Statens vegvesen følger opp:

– Det som er utfordrende akkurat nå er at det kommer brått på. Veien ser svart og fin ut, men flere steder ligger det en tynn ishinne og kan være veldig glatt, sier trafikkoperatør Hans Are Dahl i Statens vegvesen til rb.no ved 08.30-tida.

Alle entreprenører er varslet og ute for å bøte på vanskelige kjøreforhold. Ifølge Dahl i Statens vegvesen har de allerede vært ute i natt.

Artikkelen oppdateres!

Kommentarer til denne saken