– Vi håper at arrangementet skal gi litt mer liv og røre tilbake til Gjerdrum etter leirskredet. For mange har det vært tunge dager, nå ønsker vi at barn og unge skal samles til gamingkveld, sier en av initiativtakerne Malcom Olsen (18).

Tilbudet gjelder for de unge og det er Gjerdrum kommune som står som arrangør sammen ungdommer i bygda, Gutta i Skogliv, Norges største drivere av Mincraft-server og e-sportslaget til Nannestad, Colorclash.

Over 50 påmeldt

– Vi har hatt påmelding og 50 unge har meldt seg på til nå, men det blir nok flere. Både arrangør og deltakere blir sittende hjemme, men alle er på samme plattform. Flere av ungdommene har bygget opp kulturhuset vårt, både innvendig og utvendig i spillet. Det er planlagt konkurranser når man spiller seg inn i kulturhuset. Jeg vet at det også har vært snakk om å bygge en idrettshall i gamingverden. Som kjent har ikke kommunen fått det enda, så dette kan være et hint til politikerne, sier Kjersti Eskild Havenstrøm, barne- og ungdomskoordinator/SLT, Virksomhet for kultur.

Arrangementet er en del av vinterferietilbudet til kommunen, men på grunn av korona kan ikke deltakerne møtes. Gutta i Skogliv tar seg av det tekniske bak serveren og skal sørge for at deltakerne får en bra opplevelse med mye morsomt å holde på med.

– Jeg er ekstremt takknemlig for at de ble med i prosjektet og veldig trygg på at dette blir et bra arrangement, sier Havenstrøm som er glad for at Gjerdrumsprofilen Niiipon, Eivind Dølen sender live fra arrangementet.

I tillegg kan arrangør love et skikkelig nabomesterskap mot e-sportslaget til Nannestad.

– Det blir god stemning på tvers av kommunegrensene, sier Kjersti Eskild Havenstrøm som også kan røpe at det blir fine premier.

Adrian Johannessen og Malcom Olsen har vært frivillig kioskvakter i Kniplia alpinbakke hele uka, men har jobbet på kveldene med å få i stand gamingarrangementet. Nå gleder de seg til å sette i gang.

– Vi har jobbet i fire dager med prosjektet, blant annet med å bygge kulturhuset. Minecraft spilles på vanlig vis med kulisser fra Gjerdrum, og fokuset i kveld er at alle skal spille og ha det gøy, sier Adrian Johannessen (16) som håper å kunne forlenge noe av det de har bygget opp sånn at det kan være noe ungdommen i bygda kan samles rundt. Ikke bare i vinterferien.

Havenstrøm er enig og håper på flere spillkvelder.

– Vi er litt misunnelige på Nannestad som har fått sitt eget spillsenter. Det håper vi å få til i Gjerdrum også, sier hun.

Malcom og Adrian kjenner flere av de unge som ble evakuert under leirskredet som tok livet av ti av Gjerdrums beboere. Malcom ble også evakuert, men har fått flytte hjem igjen.

– Jeg var heldig og kom raskt tilbake til hjemmet mitt, sier han.

– Dette eventet er for alle, og noe vi har bygget opp for å vise at kommunen bryr seg om alle, og særlig de som er rammet, sier Malcom Olsen og får bekreftende nikk fra kompisen Adrian Johannessen.