Etter det Romerikes Blad få opplyst, skal personene være fra Kasakhstan. Dette bekrefter også politiet sent onsdag kveld.

De 68 personene oppholdt seg på gamle Stensby sykehus i Eidsvoll da politiet var på stedet for en rutinekontroll. De skal videre ha blitt fraktet bort fra stedet og det har blitt gjennomført en sjekk av personalia og oppholdstillatelse av samtlige.

Deretter ble alle 68 pågrepet for brudd på utlendingsloven. Politiet opplyste først at rundt halvparten av gruppen er menn, mens resten er kvinner og barn.

– Etter gjennomgang av ID viser det seg at alle pågrepne er over 18 år, opplyser Øst politidistrikt.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen opplyser til RB at personene er fraktet til forskjellige steder, da det ikke er plass til å ta imot samtlige i Lillestrøm.

Politiet opplyser at de vil komme med mer informasjon om saken torsdag.

Hotelldrift

Stensby sykehus ble lagt ned i 2013. I flere år sto bygget mer eller mindre ubrukt. I oktober 2015 ble Stensby-eiendommen solgt til selskapet Akershus Omsorgssenter for 23 millioner kroner. Senere ble det opprettet et nytt selskap ved navn Stensby Eiendomsutvikling AS.

Det ble videre søkt om bruksendring fra sykehus til akuttmottak for inntil 1.000 flyktninger. Planene møtte imidlertid mye motstand, og UDI droppet gigantmottaket da flyktningestrømmen avtok.

Senere har de nye eierne lansert planer om spahotell. Som en midlertidig løsning er sykehuset tatt i bruk som motell.

Artikkelen oppdateres!