Dalen Svømmehall er meget viktig for Gansdalen, og sammen med fotballbanen på Dalen skole er dette et naturlig samlingspunkt for barn, unge og voksne i Gansdalen.

Men Dalen svømmehall er viktig for mange flere også. Da må fasilitetene være på stell. Svømmehallen brukes som opplæringsbasseng for Dalen, Riddersand, Garderåsen og Hovinhøgda skoler, i tillegg til mange barnehager. Folkebad, 60+ seniorgruppe og mange andre grupper.

Mye brukt

Med sitt 25-meters konkurransebasseng er det naturlig nok basen til svømmeklubben (FSK) for treninger og stevner. Med drøye 800 ukentlige svømmebesøk er Dalen svømmehall blant de mest brukte hallene i kommunen vår, og på Romerike.

Heftig bruk er bra. Først og fremst for at det skaper mer aktivitet til små og store, helsa til folk, men det understreker også viktigheten av gode lokaltilbud der folk bor. Med heftig bruk får man også heftig slitasje. Tidligere ble det satt av 32 mill. til rehabilitering av svømmehallen, men som ellers i samfunnet er det kostnadsøkninger her også. Derfor foreslår kommunedirektør at rehabiliteringspotten økes til 53 mill. Saken sluttbehandles i kommunestyret 14. juni og vi i Lillestrøm Arbeiderparti er stolte av å bidra til at byggearbeidene kan starte allerede nå når skoleferien starter.

Byggingen vil pågå gjennom vinteren og stå ferdig vår/sommer 2024. Basseng, interiør, sittebenker, akustiske tiltak, lys, garderober, utvendige arbeider og mye mer. Dette blir et solid løft for svømmehallen. Det gleder meg ekstra mye når vi kan også lese i saken at svømmeklubben er meget fornøyd med hvordan de har blitt involvert dette prosjektet.

Forsikringer

Samspill gir best resultat! Svømmeklubben har vært med på befaring, blitt lyttet til og hatt en reell innvirkning i prosjektet. Videre skriver svømmeklubben at de håper politikerne ser viktigheten av dette prosjektet og bevilger rammen som skal til. Det kan vi forsikre om at i hvert fall Lillestrøm Arbeiderparti vil gå for!

Yngve Lofthus Teigen, kommunestyremedlem (Ap), Fetsund