Politiadvokat Rita Parnas bekrefter overfor NTB at mannen – som er bosatt på Romerike – er avhørt, og at han i avhøret har erkjent de faktiske forhold.

– Han påberoper seg imidlertid selvforsvar, legger hun til.

Mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen bekrefter opplysningene.

– Han erkjenner å ha skutt, men han påberoper seg nødverge og har således svart nei på skyldspørsmålet, sier advokaten.

– Har han forklart noe om hvorfor han mente han måtte gjøre dette for å forsvare seg selv?

– Min klient har gitt en veldig lang og detaljert forklaring om hvorfor og hvordan dette skjedde, samt hva som var bakgrunnen for den handlingen. De to involverte er barndomsvenner, og forholdet har utviklet seg i meget negativ retning forut for denne hendelsen, sier forsvareren.

Skal vurderes av politilege

Hun sier hun er bekymret for klientens tilstand og at hun har bedt om at han fremstilles for politilegen for en prejudisiell undersøkelse klokken 9.30 onsdag morgen. Etter lunsj blir det holdt fengslingsmøte.

– Han er litt preget, og jeg har blitt litt bekymret for hans situasjon og om den er knytte til hendelsen eller om det er noe annet enn det, det tenker vi å få avklart, sier Larsen, og legger til at klienten er samarbeidsvillig og interessert i å legge alle kortene på bordet.

Av hensyn til den pågående etterforskningen vil hun ikke si mer om hva klienten har forklart.

– Jeg vil ikke gå mer i detalj, men han har forklart seg om sin opplevelse med avdøde og detaljene rundt relasjonen, og hvorfor han oppfattet at han måtte forsvare seg, sier Larsen.

Skyting i Oslo sentrum

Det var 41-åringen selv som ringte politiet etter skytehendelsen i Oslo sentrum mandag. Politiet har overfor NTB betegnet mannen som veldig samarbeidsvillig.

En 39 år gammel mann ble skutt i Tordenskiolds gate ved Rådhuset i Oslo mandag ettermiddag. Han døde kort tid etterpå. Den drapssiktede 41-åringen ble raskt pågrepet på åstedet.