27 elever og fire ansatte ved Løvenstad skole i Rælingen ble satt i karantene etter at en elev testet positivt på covid-19, mandag denne uken.

Nå melder kommunen at ingen av dem i karantene har fått påvist smitte, og at karantenetiden for de 31 personene derfor er ferdig.

– Håndtert situasjonen godt

– Alle kan komme tilbake på skolen 2. juni, står det på kommunens hjemmeside.

Ordfører Ståle Grøtte i Rælingen kommune, er glad for at karanteneperioden nå er over for de berørte ved skolen, og at det ikke har vært videre smitte.

– Koronapandemien setter oss alle på prøve og det er fint å se at skolens ansatte, i samarbeid med foresatte og kommuneoverlegen, har håndtert situasjonen godt. Det er en fin dag for skolen i morgen når de igjen kan invitere alle elever og ansatte tilbake på skolen, sier han.

Etter smitten ble gjort kjent, fortsatte undervisningen som normalt for resterende elever ved skolen, og de som havnet i karantene i påvente av testresultat, fikk fjernundervisning, opplyste rektor Johan Otterlei Blomqvist til Romerikes Blad tidligere denne uken.

Flere skoler berørt

Løvenstad skole er ikke den eneste på Romerike som har opplevd smitte etter at skolene åpnet igjen 27. april.

Tidlig i mai fikk både en elev og en ansatt ved Rud skole i Rælingen påvist smitte, og forrige helg testet en elev ved Vormsund ungdomsskole positivt på korona. Opp mot 30 personer ble satt i karantene som følge av smittetilfellet ved ungdomsskolen.

Også flere barnehager har vært rammet av smitte etter at de åpnet for å ta imot barn den 27. april.