Les også

Børsen: Molde-LSK: «Da Edh var luftens baron skulle kampen vært avgjort»

RB-TV: Siste før avspark i Molde!

Før kampen

LSK var lenge Eliteseriens beste bortelag, men har ikke klart å beholde posisjonen etter bortemøtene med Viking (1-5), Rosenborg (3–1) og Bodø/Glimt (0-2).

Søndag venter Molde på bortebane, et oppgjør som betyr like mye for begge lag. Hjemmelaget jakter gullet, mens LSK ønsker å feste grepet om fjerdeplassen som kan gi spill i Europa.

– Det blir gøy. Vi drar dit med en offensiv innstilling om at vi skal være med å prege kampen. Vi knakk litt sammen mot Viking, vi hang i tauene en stund mot Rosenborg, men vant fortjent til slutt. Mot Bodø/Glimt var det en ganske jevn kamp, men de var litt bedre enn oss. Nå ser vi fram til utfordringen i Molde, ser trener Geir Bakke.

Vil ikke gjenta Bodø-kampen

Inngangen til kampen blir ikke helt ulik den LSK hadde på Aspmyra for to uker siden.

– Det blir litt det samme som da vi dro til Bodø. Vi dro dit for å vinne, og vi gjorde et forsøk. Bodø/Glimt var bedre enn os –, men det var bare 4–3 til dem i målsjanser. Men de var litt for dominante i banespillet, sier Bakke.

Det håper LSK-treneren de skal unngå denne gangen.

– Vi skal ta med oss lærdommen fra den kampen. Nå skal vi møte Molde, og det er et litt annerledes lag. Det er flere gode individualister i Molde og litt mer x-faktor-typer, mens Bodø/Glimt er mer rå på kollektive. Likevel er Molde relasjonelle, og det går ofte fort på kunstgresset der.

RB-TV: Siste før avspark i Molde!

– Må ikke la dem styre

Bakke vet godt hva laget hans må unngå om de skal lykkes.

– Skal du ha en sjanse mot et lag som Molde, så kan ikke de får styre og bearbeide oss i 90 minutter pluss tillegg. Det funker dårlig.

Og det står ikke på lysten om vi skal tro treneren.

– Vi må tørre, men også unngå å bli naive og ha for enkle balltap. For da blir vi straffet. Vi må treffe på ganske mye mot Molde, men vi er forberedt, klare, sultne og gleder oss.

Gledelige skadenyheter

Med seg til Molde har han en hjemvendt sønn i Tobias Svendsen. Den dribleglade moldenseren har nå ei full treningsuke bak seg.

– Tobias har vært ute en stund, og han har vært både skadet og syk. Det er begrenset hvor lenge han holder. Men i ham har vi en x-faktor som kan bli ubehagelig for Molde å håndtere hvis kampbildet tilsier det og vi setter han innpå.

Det er flere gledelige nyheter på skadefronten for LSK.

– (Lars) Ranger er i full trening igjen. De siste dagene har også Pål-André (Helland) meldt seg på igjen. Kaan (Kairinen) kjenner heller ingenting til sin gamle skade og har kunnet trene for fullt uten restriksjoner. Vi har ei bra børse på plass nå, mener treneren.

På minussiden er det klart at Daniel Gustafsson ikke er med til Molde. Han sliter med en skulderskade.

Tre overtidstap på rad

LSK har ingen dårlig statistikk i Molde historisk sett, men de siste 20 årene har det vært langt mellom seirene.

Forrige LSK-seier på Molde stadion kom i–2013 da LSK vant 2–1. På de ti siste besøkene i rosenes by står det 7-2-1 i hjemmelagets favør.

Men LSK har vært med i kampen om poeng lenge i mange av kampene. I de tre siste oppgjørene har Molde scoret seiersmålet på overtid. Både i 2017, 2018 og 2019 endte det 2–1 til Molde.

Men innimellom der vant LSK 3–0 i semifinalen i cupen på høsten i 2017

RB-TV: Siste før avspark i Molde!