Slik var 2017 på Romerike!

Det er på tide å oppsumere. Slik var nyhetsåret på Romerike 2017!
Publisert

Januar

Influensa-boom

Året innledes med influensaboom, som skaper utfordringer for Ahus. I tillegg til mange innleggelser av influensasyke pasienter er mange av sykehusets ansatte syke.

Remas «Æ» flopper

Rema 1000 lanserer «Æ» på Gardermoen. Lokale Rema-kjøpmenn fra Romerike har stor tro på «Æ», men det skal vise seg at «Æ» ikke blir den suksessen kjeden hadde håpet på. Coca-Cola varsler permitteringer som følge av at Rema kaster flere av brusgigantens produkter ut av butikkhyllene.

Rema samler alle de 550 kjøpmennene sine til møte på Gardermoen 4. januar. Kundeprogrammet Æ ble presentert av konserndirektør for strategi og innkjøp, Lars Kristian Lindberg. Foto: NTB scanpix

Rema samler alle de 550 kjøpmennene sine til møte på Gardermoen 4. januar. Kundeprogrammet Æ ble presentert av konserndirektør for strategi og innkjøp, Lars Kristian Lindberg. Foto: NTB scanpix

Drap i Lørenskog

En kvinne i 60-årene blir funnet død i sitt eget hjem på Fjellhamar, og ektemannen siktes for å ha påført henne dødelige skader.

Farlig søppel-gass

Kreftfarlig gass lekker fra det gamle, nedgravde avfallsdeponiet i Brånåsdalen i Skedsmo. Fylkesmannen krever at kommunen kartlegger om boliger i området er utsatt. 100 boliger må gassjekkes.

Gass fra den nedgravde søppelfyllingen i Brånåsdalen skaper problemer for naboene. Foto: Tom Gustavsen

Gass fra den nedgravde søppelfyllingen i Brånåsdalen skaper problemer for naboene. Foto: Tom Gustavsen

Diesel-forbud

Forbudet mot dieselbiler i deler av Oslo gjør at bilister fortviler og NAF ringes ned av sinte bilister. Ordfører Flæten utelukker ikke dieselforbud i Lillestrøm også.

Det går mot tvang

Sentrale kilder RB snakket med røper at den kan gå mot tvangssammenslåing av kommunene Skedsmo, Fet og Sørum. Ordførerne reagerer og misliker at de skal bli utsatt for tvang.

Homo-ja i kirka

Kirka sier ja til å vie homofile par. Eidsvolls ordfører John-Eirik Vika og hans samboer blir historiske når de blir de første likekjønnede som gifter seg etter at ny liturgi for likekjønnede er på plass.

Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika og samboer Kjell-Jostein Andersson. 
Foto: John Granly

Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika og samboer Kjell-Jostein Andersson. Foto: John Granly

Februar

Pass-kaos

Timelange køer i passkontrollen på Gardermoen gjør at flyselskapene truer med å legge rutene sine til andre flyplasser dersom kapasiteten i grensekontrollen ikke bedres.

«Sørfetmo»?

Regjeringspartiene Høyre og Frp, samt Venstre, blir enige om kommunereformen, som fører til at Sørum, Fet og Skedsmo blir slått sammen med tvang.

Færre elg

Elgbestanden går ned over hele Romerike, og mest går den ned i ulvefrie soner. Kollapsen i elgbestanden skyldes ikke ulv, men feilslått forvaltning og for stort uttak av voksne dyr, mener Øystein Rønning, leder i viltvakta i Hurdal.

Prisrekord i Lillestrøm

Det settes prisrekord for leiligheter i Lillestrøm etter at en ettroms andelsleilighet i Lundsalleen blir solgt for 2.478.907 kroner, en kvadratmeterpris på 91.811 kroner.

Leiligheten i Lundsalleen 24 ble solgt for 2.478.907 kroner etter at tre budgivere kjempet om å stikke av med boligen.  FOTO: Sindre Lundvoll

Leiligheten i Lundsalleen 24 ble solgt for 2.478.907 kroner etter at tre budgivere kjempet om å stikke av med boligen. FOTO: Sindre Lundvoll

Mars

Kriminelt drømmested

Øvre Romerike tingrett må være de kriminelles drøm. Nær halvparten får straffen redusert fordi domstolen har for mye å gjøre. Bistandsadvokat Runa Elin Kosberg mener regjeringens innsparingskrav overfor domstolene fører til at alvorlig kriminalitet ikke anmeldes.

Tabbe-raner

Urmaker Jacobsen i Lillestrøm blir ranet midt på lyse dagen. Raneren begikk en liten tabbe da han rekognoserte utenfor urmakerbutikken - uten finlandshette men i de samme klærne han hadde på seg under ranet. Dermed tok det politiet kort tid å spore opp raneren.

Urmaker Jacobsen i Lillestrøm blir ranet midt på lyse dagen, men raneren begikk en liten kles-tabbe og ble raskt avslørt. 
Foto: Vidar Sandnes

Urmaker Jacobsen i Lillestrøm blir ranet midt på lyse dagen, men raneren begikk en liten kles-tabbe og ble raskt avslørt. Foto: Vidar Sandnes

«Danskebåten»

Arktitektnestor Ulf Grønvold slakter arkitekturen i Lillestrøm. Han mener 1980- og 90-tallet var en gyllen tid for byen, med bygging av St. Magnus-kirken, Justervesenet, Norges varemesse og ny kollektivterminal. Det han ser i byen nå, synes han er bare trist. Han sikter blant annet til Portalen, på folkemunne omdøpt til «danskebåten».

Arkitektnestor Ulf Grønvold har ikke mye fordelaktig å si om arkitekturen i byen som vokser fram. Her foran Portalen, på folkemunne spøkefullt kalt «Danskebåten». Foto: Tom Gustavsen

Arkitektnestor Ulf Grønvold har ikke mye fordelaktig å si om arkitekturen i byen som vokser fram. Her foran Portalen, på folkemunne spøkefullt kalt «Danskebåten». Foto: Tom Gustavsen

Blar opp til bru

Regjeringen blar opp 2,5 mrd til ny bru over Glomma ved Fetsund, men Fets ordfører John Harry Skoglund er kritisk til Statens vegvesens valg av trasé, som han mener vil føre til enorm gjennomgangstrafikk.

Blar opp til skihall

– Et godt prosjekt både forretningsmessig og samfunnsmessig, mener Stein Erik Hagen, som går inn med 1,3 mrd kroner i det som skal bli verdens største innendørs skihall i Lørenskog.

Stein Erik Hagen kom til Lørenskog sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland for å fortelle at han ville investere i vinterpark-prosjektet til Olav H. Selvaag og Steinar Mejlænder-Larsen.
Foto: Tom Gustavsen

Stein Erik Hagen kom til Lørenskog sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland for å fortelle at han ville investere i vinterpark-prosjektet til Olav H. Selvaag og Steinar Mejlænder-Larsen. Foto: Tom Gustavsen

Sol og sommer i mars

Søndag 26. mars våkner Romerike opp til 20 grader. Klokka er stilt fram en time til sommertid, men at sommervarmen skulle komme så tidlig var det ikke mange som hadde forventet. Den varme våren lokker hoggormen fram rekordtidlig, og fra flere veterinærkontorer meldes det om uvanlig mange hunder som må få behandling for hoggormbitt.

Varmen kom allerede i mars. Ann-Karin Bakken, Eivor Bakken (4) og Bendik Gill Bakken tok årets første is på Lillestrøm stasjon søndag 26. mars. Foto: Linda Ingier

Varmen kom allerede i mars. Ann-Karin Bakken, Eivor Bakken (4) og Bendik Gill Bakken tok årets første is på Lillestrøm stasjon søndag 26. mars. Foto: Linda Ingier

April

Flysamlinga åpner igjen

Forsvarets flysamling på Gardermoen skal endelig åpne igjen etter å ha vært stengt på grunn av uenighet mellom Forsvaret og Stiftelsen Militærhistorisk Forum Østlandet (SMFØ).

Leder for Forsvarets museer, Erling Kjærnes og SMFØ-ildsjeler, Gorm Erik Strand, Turid Widerøe, Lars-Kristian Iversen, Bernt Scheffler, Helge Nilsen og  Leif Feiring var samlet da Forsvarets flysamling endelig åpnet igjen etter å ha vært stengt i lang tid.Foto:  Kjell Aasum

Leder for Forsvarets museer, Erling Kjærnes og SMFØ-ildsjeler, Gorm Erik Strand, Turid Widerøe, Lars-Kristian Iversen, Bernt Scheffler, Helge Nilsen og Leif Feiring var samlet da Forsvarets flysamling endelig åpnet igjen etter å ha vært stengt i lang tid.Foto: Kjell Aasum

Omkommer i skiulykke

En tolv år gammel jente omkommer etter en ulykke i alpinbakken på Sjusjøen. 12-åringen var bosatt på Leirsund og var elev ved Asak skole. Første skoledag etter påske avholdes minnestund på skolen.

Tippet under landing

Et småfly styrter i Øyeren og piloten hentes opp av vannet etter styrten. Flyet var et såkalt amfibiefly og tippet rundt under landing på vannet.

Vinteren gjør comeback

Det har vært en varm vår, men så gjør vinteren plutselig comeback. Et stort snøfall 24. april skaper kaos og utforkjøringer på Romerike.

Ny terminal

27. april åpner Oslo Lufthavn offisielt den nye terminalen, men allerede nå varsler flyplassdirektør Øyvind Hasaas nye utvidelser.

27-åring på sykehjem

Cecilie Brenden Høgtorp (27) må bo på sykehjem i Elverum fordi hun nektes kommunal bolig i hjemkommunen Skedsmo. 27-åringen sitter i rullestol etter en ryggoperasjon og trenger en tilrettelagt bolig, men det vil ikke Skedsmo kommune gi henne fordi hun ikke har bodd i kommunen de to siste årene.

Cecilie Brenden Høgtorp (27) måtte bo på sykehjem i Elverum. 
Foto: Østlendingen

Cecilie Brenden Høgtorp (27) måtte bo på sykehjem i Elverum. Foto: Østlendingen

Mai

Orderud-saken opp igjen

Tore Sandberg avslører at han har levert ny begjæring om gjenopptakelse av Orderud-saken. Det vil komme oppsiktsvekkende opplysninger, lover privatetterforskeren fra Kløfta.

Sykkel-kirkegård

Nitelva er en sykkel-kirkegård. Hver vår fisker kommunens ansatte opp mellom 40 og 50 sykler fra elva. De fleste er stjålet av folk som er på vei hjem fra fest, forteller de.

Nitelva er rene sykkel-kirkegården og hvert år må kommunens folk ut  og fiske opp sykler folk har kastet i elva.
 Foto: Tom Gustavsen

Nitelva er rene sykkel-kirkegården og hvert år må kommunens folk ut og fiske opp sykler folk har kastet i elva. Foto: Tom Gustavsen

Skole uten p-plasser

240 ansatte ved nye Jessheim videregående skole skal kjempe om 50 p-plasser. Lærerne frykter at det vil bli komplett parkeringskaos når skolen åpner til skolestart, men Fylkesmannen setter foten ned for at det kan opprettes flere enn 64 p-plasser. 50 av dem skal være for ansatte, 14 for besøkende til skolen.

Nei, nei, gutt ...

Fylkesmannen har talt: Enebakk kommune får lov til å forby luer, capser og ytterjakker i klasserommet. Forbudet gjelder ikke religiøse hodeplagg. Elever som bryter forbudet, straffes med gjensitting, anmerkning eller brev med hjem.

Bondeopprør

Bøndene aksjonerte 19. mai mot årets jordbruksoppgjør. Bøndene aksjonerte ved å hindre utkjøring av varer fra grossistlagre.

Bøndene aksjonerte mot årets jordbruksoppgjør. Her foran Coops varelager på Jessheim. Foto: Per Stokkebryn

Bøndene aksjonerte mot årets jordbruksoppgjør. Her foran Coops varelager på Jessheim. Foto: Per Stokkebryn

Stenger fødestuer

Ahus må spare seks millioner kroner og stenger fire fødestuer. Jordmorlederen mener situasjonen er fortvilt og er bekymret for sommeren. Ledelsen ved Kvinneklinikken på Ahus lover trygg fødsel for alle, også gjennom sommeren.

Juni

Røykestopp

Nittedal kommune innfører totalforbud mot bruk av tobakk i arbeidstida. Forbudet gjelder også snus. Røykeskuret utenfor rådhuset ble fjernet. Tre andre kommuner på Romerike har hatt eller har røykeforbud.

Ellen til Hellerudsletta

Ellen Arnstad går fra Se og Hør til jobben som messedirektør på Hellerudsletta. Arnstad skal lede det nye X Meeting point, tidligere kjent som Exporama.

Ellen Arnstad blir sjef for det nye X Meeting Point på Hellerudsletta. 
Foto: Lisbeth Lund Andresen

Ellen Arnstad blir sjef for det nye X Meeting Point på Hellerudsletta. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Duknet i Nitelva

En mann i 30-åra druknet i Nitelva søndag 11. juni. En stor leteaksjon ble iverksatt etter at vitner hadde meldt fra om en kano som kantret og en mann som kjempet for livet ute i vannet. Dykkere fant mannen under vann, og gjenoppliving ble forsøkt men uten hell.

Nytt utleningsinternat

Politiets Utlendingsenhet har bestemt seg for å bygge nytt utlendingsinternat for barnefamilier på Dal. Naboene er sjokkert og mener de har fått for lite informasjon om hva som skal skje.

Blir Årets romeriking

Michelle Enger blir kåret til Årets romeriking. Hun vant med solid margin og fikk hele 57 prosent av stemmene. Michelle samlet inn en million kroner til kreftsaken etter at hun mistet moren sin, Gry Enger, i brystkreft. Moren ble bare 42 år gammel.

Michelle Enger ble kåret til Årets romeriking av RBs lesere. Hennes engasjement for kreftsaken har rørt mange. 
Foto: Tom Gustavsen

Michelle Enger ble kåret til Årets romeriking av RBs lesere. Hennes engasjement for kreftsaken har rørt mange. Foto: Tom Gustavsen

Tredje rullebane

Planlegging av en tredje rullebane på Gardermoen er i gang etter at Stortinget vedtar at rullebanen skal plasseres øst for dagens rullebaner.

Ikke cd i begravelsen

Hanne Ringstad er opprørt over at hun ikke får lov å spille morens favorittsanger i begavelsen i Sørum kirke. Årsaken til avslaget er at alle kirkene i Sørum har en praksis som tilsier at det skal spilles levende musikk i begravelser.

Da Hanne Ringstad ble nektet å spille morens favorittsanger på cd under begravelsen, skapte det debatt om begravelsesmusikk. 
Foto: Lisbeth Lund Andresen

Da Hanne Ringstad ble nektet å spille morens favorittsanger på cd under begravelsen, skapte det debatt om begravelsesmusikk. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Får ekstraregning

Digitale Gardermoen outsources til Tieto fra 1. juli, men overgangen utsettes. Eierkommunene på Øvre Romerike har vært nødt til å akseptere en ekstraregning på 18,8 millioner kroner i forbindelse med outsourcingen.

Juli

Ullersmo utvides

Ullersmo fengsel utvides med 96 nye plasser og blir dermed landets største fengsel. De innsatte får også en av landets mest moderne fengselsavdelinger, med treningsrom, butikk, musikkrom og studiefløy.

Vil ha skytebanen stengt

Beboere på Skjetten krever skytebanen stengt og mener støyen kan gi hørselsskader. Men Skedsmo kommune mener de ikke har noen hjemmel til å stenge banen. Aksjonsgruppa leverer sin andre politianmeldelse mot Skedsmo kommune.

Husene synker

Husene som er bygget ved det nedlagte søppeldeponiet på Holt-Vestvollen synker og får setningsskader. 14 av 22 hus i området har setningsskader. Årsaken er at avfallet synker sammen og etterlater husene på skakke.

200 jobber kan ryke

200 jobber kan ryke på Kjeller. AIM på Kjeller kan måtte nedbemanne ytterligere etter at det ble kjent at Forsvarets nye F-35 jagerfly skal vedlikeholdes i Italia.

Skades i jordskjelv

21. juli rammer et jordskjelv ferieøya Kos. Skjelvet har en styrke på 6,7 på Richters skala. En av de skadde er 22 år gamle Martin Bakkejord Skolbekken fra Nes. Han må amputere begge beina opp til knærne. Dermed må den aktive fotballspilleren på Fu/Vos 3. divisjonslag legge fotballen på hylla for godt.

Martin Bakkejord Skolbekken måtte amputere begge beina etter jordskjelvet på Kos. RB møtte han på Ahus noen uker etter skjelvet. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Martin Bakkejord Skolbekken måtte amputere begge beina etter jordskjelvet på Kos. RB møtte han på Ahus noen uker etter skjelvet. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Tyveri hos Børselars

Natt til mandag 31. juli bryter noen seg inn i våpenbutikken Børselars i Eidsvoll. En rekke rifler, hagler og håndvåpen blir stjålet. Politiet ble varslet først seks timer senere og tapte dermed verdifull tid i starten av etterforskningen. Tyveriet er enda ikke oppklart.

Innbruddstyver stjeler våpen fra Børselars på Dal.

Innbruddstyver stjeler våpen fra Børselars på Dal. Foto:

August

Drap i Feiring

Drapsalarmen går i Feiring om morgenen tirsdag 8. august etter at en kvinne blir funnet drept i en bil langs fylkesvei 33, like ved fylkesgrensa. En 38 år gammel mann fra Iran ble raskt pågrepet og siktet for drapet.

Omkommer i mc-ulykke

Fredag 11. august mister to mennesker livet i en mc-ulykke på fylkesvei 120 i Nannestad. En mann og en kvinne fra Nittedal omkom da de kolliderte med en møtende bil. Veistrekningen er svært ulykkesbelastet, ifølge politiet.

Omstridt utedo

En omstridt utedo i Lillestrøm blir en føljetong denne sommeren. Skedsmo kommune må bruke 2,5 millioner på å restaurere en verneverdig utedo i Lillestrøm. Fortidsminneforeningen mener saken bør være en vekker for andre kommuner.

Et knapt politisk flertall i Skedsmo gikk inn for å rive uthuset i Kirkegata 2, som er en del av det historiske miljøet i byen. Det har vært både stall og utedo i uthuset.

Et knapt politisk flertall i Skedsmo gikk inn for å rive uthuset i Kirkegata 2, som er en del av det historiske miljøet i byen. Det har vært både stall og utedo i uthuset.

Enda et drap i Feiring

Mandag 28. august går drapsalarmen igjen i Feiring. En mann i 60-årene fra Eidsvoll blir pågrepet og siktet for å ha drept sin egen kone. Kilder i lokalmiljøet sier de lenge har vært bekymret for mannens helsetilstand.

I august rystes den lille bygda Feiring av to drap. Bildet er fra politiaksjonen i forbindelse med drapet som skjedde 28. august.  Foto: NTB scanpix

I august rystes den lille bygda Feiring av to drap. Bildet er fra politiaksjonen i forbindelse med drapet som skjedde 28. august. Foto: NTB scanpix

September

Blå valgseier

Blå valgseier gjør at Turid Kristensen (H) fra Lørenskog får plass på tinget. Det får også Sigbjørn Gjelsvik (Sp) fra Sørum etter at Senterpartiet har gjort et av sine beste valg noen sinne.

Blå valgseier gir Turid Kristensen (H) fast plass på Stortinget.
 Foto: Lisbeth Lund Andresen

Blå valgseier gir Turid Kristensen (H) fast plass på Stortinget. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Hard kritikk for DGI

På Øvre Romerike ruller DGI-saken videre. Det viser seg at ordførerne ikke visste noen ting om 200-millionerskontrakten som sprakk, og ledelsen i DGI må tåle hard kritikk for at de ikke informerte ordførerne om krisa i selskapet.

Stygt eller pent?

Er blokkene i Alexander Kiellands gate blitt stygge eller fine etter oppussingen. Meningene er delte om blokkene, som er malt i rødt, gult og grønt har blitt finere eller styggere.

Stygt eller fint? I september går debatten om blokkene i Alexander Kiellands gate har blitt penere eller styggere etter oppussingen. Foto: Beate Kvien

Stygt eller fint? I september går debatten om blokkene i Alexander Kiellands gate har blitt penere eller styggere etter oppussingen. Foto: Beate Kvien

Over 1000 søknader

XXL skal åpne på Jessheim og sportsgiganten fikk inn hele 1.100 søknader til 50 jobber i den nye butikken.

Mange vil bygge hall

Jessheim skal få ny svømmehall til 292 millioner kroner, og hele 30 entreprenører var samlet da Ullensaker kommune orienterte om svømmehall-prosjektet, som snart skal legges ut på anbud.

– Noen må ta ansvar

Moren til Paulius Kulesius, som omkom i leirskredet i Sørum i november 2016, krever at noen stilles til ansvar for skredet som tok tre menneskeliv. Grunneier Hans-Ove Kirkeby mener han har gjort hva han kunne for de etterlatte gjennom å informere underveis.

Oktober

Bompengesjokk

De nye bomsatsene rundt Oslo gir bompengesjokk for næringslivet. Å passere oslogrensa med en lastebil kan koste Ringnes AS 50.000 i året. Forbrukerne kan komme til å ende opp med regninga, mener Lastebileierforbundet.

Rettssak etter knivdrap

Ganske nøyaktig et år etter at Martin Bjørge Liebraaten fra Jessheim ble knivdrept utenfor Narvik starter rettssaken mot den 23 år gamle gjerningssmannen, som dømmes til 15 år i fengsel.

Dramatisk brann i blokk

En dramatisk boligblokk-brann på Løvenstad 8. oktober fører til at 11 blir sendt til sykehus med røykskader. Folk sto i vinduene og skrek om hjelp mens det brant i blokka.

Rettssak om Bårlidalen

Et 12 dager langt rettsmaraton om renseanlegget i Bårlidalen i Eidsvoll starter 9. oktober. Eidsvoll kommune går til sivilt søksmål mot to av firmaene som var involvert i oppgraderingen av renseanlegget. Stridens kjerne er en gigantisk kostnadssprekk på over 100 millioner kroner.

Stappfulle busser

Pendlerne står på stappfulle pendlerbusser som kjører på motorveien i 90 km/t. Årsaken til de overfylte bussene er bomprisøkningen, som trådte i kraft fra 1. oktober. Ofte er det så mange som tjue som står om bord på bussene.

Økte bomsatser fra 1. oktober gjør at pendlerbussene blir stappfulle. Folk står på bussen, som kjører i 90 km/t på motorveien. Foto: Vidar Sandnes

Økte bomsatser fra 1. oktober gjør at pendlerbussene blir stappfulle. Folk står på bussen, som kjører i 90 km/t på motorveien. Foto: Vidar Sandnes

Historiske kvinner

20. oktober blir to kvinner fra Romerike historiske. Ine Marie Eriksen Søreide fra Strømmen blir Norges første kvinnelige utenriksminister. Og ikke nok med det, ved siden av seg i Utenriksdepartementet får hun følge av landets nye EU-minister, Marit Berger Røsland fra Fet. For første gang er det to kvinner som sitter på toppen i UD.

Ine Marie Eriksen Søreide og Marit Berger Røsland blir historiske når de inntar ministerpostene i UD. 
Foto: Tom Gustavsen

Ine Marie Eriksen Søreide og Marit Berger Røsland blir historiske når de inntar ministerpostene i UD. Foto: Tom Gustavsen

Vil ha minnesmerke

Flere litauere har gått sammen om å sette opp minnesmerke for de omkomne i skredet i Sørum i november i fjor. De ber kommunen sette opp et fire meter høyt monument i tre, men kommunen vil avvente politiets undersøkelser før de tar stilling til monument.

November

Bom-protest

Det er smekkfullt på pendlerparkeringen ved Lillestrøm stasjon og fortvilte pendlere opplever at de ikke får satt fra seg bilen når de skal ta toget. I Oslo møter tusenvis av demonstranter opp for å markere sin motstand mot bompengeavgiftene. Pendlerne møter imidlertid liten forståelse i Skedsmo kommune. – Ta bussen til stasjonen, er kommunens oppfordring.

Vil stenge Skårersletta

Veksten i Lørenskog sentrum går så raskt at det vurderes å stenge Skårersletta for trafikk for å slippe fram bussene. Biltrafikken skal stenges med bom, men forslaget møter sterk motstand fra Høyre, Frp og Lørenskog i våre hjerter.

Varsler byggeforbud

Ullensaker kommune varsler byggeforbud i de framtidige flystøysonene som kommer som resultat av en tredje rullebane. For firmaet 3 Bygg Mester er forbudet dramatisk og de frykter at de må si opp ti ansatte som er engasjert i et byggeprosjekt som havner innenfor de nye flystøysonene.

Behovet for en tredje rullebane på Gardermoen fører til byggeforbud i de nye flystøysonene. Foto: NTB scanpix

Behovet for en tredje rullebane på Gardermoen fører til byggeforbud i de nye flystøysonene. Foto: NTB scanpix

Bussulykke i Ullensaker

En bussjåfør i 50-årene omkommer i en møteulykke mellom to busser i Ullensaker fredag 17. november. Mannen var fra Nes og var ansatt som bussjåfør i Nettbuss.

Kommunesjefer sier opp

To kommunalsjefer i Nes kommune sier opp jobben med begrunnelse i rådmannens lederstil, med den følge at rådmannen går på dagen. Etter et par dager trakk de to kommunalsjefene oppsigelsene sine. Ingen av partene har vært villige til å kommentere saken.

Enda en prisrekord

Det ligger an til enda en ny prisrekord for leiligheter i Lillestrøm når en leilighet i Gjerdrumsgata er til salgs med en kvadratmeterpris på 97. 485 kroner.

Desember

Leter etter bomber

Opprydningen på Kjeller flyplass settes i gang og med avanserte metalldetektorer søkes det etter udetonerte bomber og granater fra krigen.

Satser på Sessvollmoen

Forsvaret har besluttet å samle logistikk på Sessvollmoen. Dermed blir garnisonen et kraftsenter for all logistikk og for befalsskolene. Også flere sivile toppledere i Forsvaret får Sessvollmoen som arbeidssted.

Sjef: May Brith Valen er stabssjef på Sessvollmoen. Hun gleder seg til å ta imot Nasjonal logistikkommando (NKL) som flytter fra Kjeller til Mogreina en gang etter storøvelsen Trident Juncture neste år.Foto: Tom Gustavsen

Sjef: May Brith Valen er stabssjef på Sessvollmoen. Hun gleder seg til å ta imot Nasjonal logistikkommando (NKL) som flytter fra Kjeller til Mogreina en gang etter storøvelsen Trident Juncture neste år.Foto: Tom Gustavsen

Millionsluk

Den nedlagte søppelfyllinga på Holt/Vestvollen i Skedsmo kan bli et millionsluk for kommunen. En gjennomgang av byggeprosessen tyder på at ikke alt gikk riktig for seg den gangen boligene ble satt opp. Dermed kan kommunen bli erstatningspliktig overfor beboerne, som plages av gasslekkasjer fra den gamle fyllinga.

Helikopter-trøbbel

Helikopterplattformen ved det nye LHL-sykehuset på Jessheim ligger for nær gangveien. Dermed må gangveien stenges med bommer hver gang et helikopter skal lande eller ta av ved sykehuset.

SETT FRA OVEN: Landingsplassen fotografert fra et av LHL-sykehusets rom. Åpningen nærmer seg med stormskritt.

SETT FRA OVEN: Landingsplassen fotografert fra et av LHL-sykehusets rom. Åpningen nærmer seg med stormskritt.

Stenger kebabsjapper

Fire pizza- og kebabsteder blir stengt etter at Mattilsynet aksjonerte. 25 spisesteder ble besøkt, og kun på et sted fant Mattilsynet at alt var i orden.

Overgrepssak rulles opp

Det tas ut siktelse mot en mann som skal ha begått overgrep mot over 400 mindreårige. Siktelsen går ut på at mannen i 20-årene har lurt unge gutter til å filme seg selv. Saken kan være norgeshistoriens største overgrepssak.

Farlige på glatta

NAF roper varsku om voksne menns glattkjøringsvaner. De kan for lite om de nye bilene og kjenner ikke bilens elektronikk godt nok. Dermed utgjør de en fare på glatte vinterveier.

Kommunen må betale

Det faller dom i rettssaken mellom Eidsvoll kommune og rørleggerfirmaet Lunder & Aas i forbindelse med byggingen av renseanlegget i Baarlidalen. Rørleggerfirmaet frifinnes, mens kommunen dømmes til å betale firmaet fire millioner kroner.

Nitelva skal bli badevann

Det startes arbeider for å rense opp i Nitelva. Målet er at elva skal bli så ren at den kan brukes som badevann om sommeren. Det er press fra EUs vanndirektiv som er bakgrunnen for at det nå ryddes opp. Vanndirektivet krever nemlig at avløpsvann på avveie skal være avskaffet innen 2021. Det er utslipp fra avløpsanleggene i Nittedal som er årsaken til at Niteelva er så forurenset.

Gravemaskiner I Nitelva: Dette er første steg mot nye bademuligheter i Lillestrøm. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Gravemaskiner I Nitelva: Dette er første steg mot nye bademuligheter i Lillestrøm. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Fangene klager

Fangene på Ullersmo fengsel på Kløfta har sendt klage til kommuneoverlegen om det de mener er uholdbare forhold i fengselet. Flystøy, byggestøy og skadedyr gjør det uholdbart å sone ved Ullersmo, mener fangene, som har startet en underskriftskampanje.

Vant storgevinst

En romeriking vinner 102 millioner kroner i Lotto. Lykkekupongen ble levert på Joker i Rælingen.

Artikkeltags