I forbindelse med en storstilt politiaksjon har Kripos nå pågrepet fem nye personer. Fire personer ble pågrepet natt til 15. mai, mens den femte ble pågrepet på dagen 15. mai og er siktet for grov narkotikaovertredelse etter straffelovens paragraf 232 og 231.

Det skriver Kripos i en pressemelding.

Ifølge Kripos er det gjort flere beslag av narkotika i forbindelse med pågripelsene. Utover dette ønsker ikke politiet å gi noe opplysninger om å pågripelsene, bortsett fra at mennene er pågrepet på østlandet.

Alle fem mennene er av utenlandsk opprinnelse og blir framstilt for varetektsfengsling torsdag. Det er ikke kjent om noen av de pågrepne erkjenner straffskyld.

Startet i 2018

Mennene er er pågrepet i forbindelse med en storstilt aksjon som har fått navnet Operasjon Hubris.

Aksjonen ble startet av Kripos våren 2018 og er rettet mot organiserte kriminelle nettverk som står bak store innførsler av narkotika til Norge.

Spesialenheten mener bakmennene oppholder seg i utlandet og har samarbeider derfor tett med blant annet dansk og svensk politi.

I den første fasen i 2018 ble det blant annet beslaglagt 2,5 tonn hasj i Norge og Danmark, noe som etter Kripos sin oppfatning stoppet en viktig innførselsåre for narkotika.

Så langt er 30 personer siktet i forbindelse med aksjonen. Det er foreløpig tatt ut tre tiltaler og hovedforhandlingene er berammet fortløpende gjennom 2019.

Etterforskningen i saken pågår fortsatt.