– Det er ingen tvil om at forvandlingen er stor, sier virksomhetsleder Martin Martinsen i Nes kommune til Glåmdalen og skuer ut over Årnes-byens nye uterom.

Med bølgende plener og ditto krakker som skal symbolisere kulturlandskapet i bygda, vannspeil som skal minne om elva, et lite amfi, trær og ikke minst billedhuggeren Skule Waksviks vakre «Hest med føll» på plass, framstår Trekanten som et svært innbydende uteområde midt i Årnes sentrum.

Parken skal brukes

– Det er vårt håp at parken skal bidra til mer aktivitet i sentrum på ettermiddag og kveld. Vi vil gjerne at dette skal brukes.

På sommertid kan folk spille basketball på parkerinsplassen rett her borte, og om vinteren skal vi lage skøyteis. Et lite amfi sammen med en mobil scene inviterer til kulturarrangementer.

Dette bør være en fin tilvekst til sentrum, sier Martinsen.

Belysningen av parken er et kapittel for seg. På kveldstid kan du blant annet følge Droggas løp ved hjelp av lyspunkter på bakken. Bekken ble lagt i rør under Årnes sentrum for flere tiår siden.

Rådhusgata neste

Parken er utformet av landskapsarkitekt Sundt & Thomassen, mens lokale Rønningen Maskin AS har vært hovedentreprenør. Prislappen er på 9,5 millioner kroner.

– I juni starter vi arbeidet med å fullføre gatebruksplanen ved å ruste opp resten av Rådhusgata. Etter det vil Årnes ha et helhetlig inntrykk, sier Martinsen.

Torsdag ble siste finpuss tatt i parken, slik at den skal framstå i all sin prakt til 17. mai.

Allerede neste helg skal parken benyttes i forbindelse med sykkelrittet Tour og Norway. Den offisielle åpningen er lagt til 28. mai, som innledning til Årnes-dagene.

– Vi har ikke alle detaljer på plass, men det blir i hvertfall snorklipping, taler, boller og brus. Det er ikke hver dag Nes kommune kan ta i bruk en helt ny park, sier Martin Martinsen, som har hatt ansvaret for dette prosjektet.