I en stor aksjon rettet mot bakmenn i store kriminelle nettverk har Kripos og en rekke politidistrikter i dag pågrepet og siktet 14 personer.

Det opplyser Kripos i en pressemelding.

– Grov narkotikaforbrytelse

Kripos, sammen med flere politidistrikter, gikk til aksjon tidlig onsdag.

– Kripos har pågrepet og siktet seks personer for grov narkotikaforbrytelse. Dette er personer vi mener har sentrale posisjoner i kriminelle nettverk som importerer store mengder narkotika til Norge, sier Nora Pedersen, politiadvokat i Kripos.

Til sammen er 14 personer pågrepet og siktet. Kripos har siktet seks personer, Oslo, Trøndelag og Øst politidistrikt har pågrepet og siktet til sammen åtte personer. Alle er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

– Øst politidistrikt har pågrepet fire personer og vi kan ikke utelukke flere pågripelser, opplyser politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til Romerikes Blad.

Han vil ikke kommentere pågripelsene ut over dette.

– Internasjonalt samarbeid

Kripos opplyser at pågripelsene skjer som følge av internasjonalt politisamarbeid – og at norsk politiet gjennom dette samarbeidet har fått tilgang på store mengder kommunikasjon mellom kriminelle.

De siktede er varetektsfengslet eller vil bli framstilt for fengsling i løpet kort tid.

– I etterforskningen ser vi at kriminelle spesialister som torpedoer, pengevekslere og transportører selger sine tjenester. Det viser at de kriminelle nettverkene blir mer profesjonelle og mer uoversiktlige. Det er en utvikling vi følger tett, sier sier Kristin Kvigne, sjefen for Kripos.