14-åring etterforskes for voldtekt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En 14 år gammel gutt er under etterforskning for å ha voldtatt en 15 år gammel jente på en privat fest på Nedre Romerike fredag kveld.

DEL

– Ei jente ringte og fortalte at venninnen hennes hadde blitt voldtatt. Det viste seg at jenta var 15 år, forteller operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt.

Gutten som nå etterforskes for voldtekt er enda yngre, bare 14 år.

– Fordi han er under den kriminelle lavalder, er han ikke pågrepet og det er ikke foretatt avhør. Men vi har hatt ham inne til kroppslig undersøkelse og snakket med ham. Han er nå hjemme hos sin mor. Jenta har vært på voldtektsmottaket i Oslo og er tatt hånd om på best mulig måte. Hun er sammen med familien sin, opplyser Årstein.

Da politiet kom til stedet hvor ungdomsfesten var, hadde gutten, som er fra Øvre Romerike, forlatt festen.

Jentene beskrev han så godt for politiet at de fant ham hjemme der han bor.

Han har ikke innrømmet å ha voldtatt jenta.

– Fordi han er så ung, er det strenge regler for avhør og han er ikke avhørt ennå. Han er under den kriminelle lavalder, men saken etterforskes fullt ut. Vi har hatt kriminalteknikere på stedet og undersøkt åstedet, sier Årstein.

– Vi fester lit til jentenes forklaring. Det er grunn til å tenke over at det som i utgangspunktet er en uskyldig fest, kan ende tragisk, sier operasjonslederen.