Gå til sidens hovedinnhold

134 personer har tilstått Palme-drapet – nå peker svenske myndigheter ut «Skandiamannen»

Artikkelen er over 1 år gammel

Svensk påtalemyndighet pekte onsdag på Stig Engstöm, kjent som «Skandiamannen», som den sannsynlige mannen bak drapet på Sveriges statsminister Olof Palme i 1986.

(Nettavisen): Påtalesjef Krister Petersson innledet med å redegjøre om sin rolle og understreket at det ikke er å være domstol. Cirka 90.000 personer inngår i etterforskningen. Over 10.000 personer er avhørt.

- Det dreier seg om Stig Engstöm, kjent som «Skandiamannen», fortalte Petersson. Siden han er død, kan det ikke reises tiltale, og etterforskningen avsluttes.

Stig Folke Wilhelm Engström er tidligere også omtalt som «den usannsynlige morderen». Engström jobbet som grafiker på Skandia, bygget som ligger der hvor Olof Palme ble drept. Han skal ha blitt observert av vitner ved Grand tidligere på kvelden, og Palmes sønn Mårten skal også ha beskrevet en mann med Engströms signalement; briller, lue med ørelapper, en liten veske og kåpe.

Regjeringen orientert

Regjeringen har hatt flere møter om Palme-etterforskningen de siste dagene. Statsminister Stefan Löfven har deltatt på flere av møtene, ifølge opplysninger som Aftonbladet sitter på.

– Jeg kan ikke kommentere dette overhodet, sier pressesekretær Gösta Brunnander til avisen.

Tidligere partitopper i Socialdemokraterne ble tirsdag orientert om utviklingen i saken, ifølge avisens kilder. Påtalemyndighetens beslutning har også blitt delt med Olof Palmes nærmeste etterlatte, hans tre sønner.

– Håper på bevis

De har ikke ønsket å kommentere saken. Men for noen dager siden sa sønnen Mårten Palme at han var forventningsfull foran for onsdagens kunngjøring:

– Jeg håper selvfølgelig på et konkluderende bevis. Det ville være bra om vi kunne få vite nøyaktig hvordan dette har skjedd, sa han.

I 34 år har verden ventet på å få vite hvem som drepte Sveriges statsminister Olof Palme. Onsdag formiddag kunngjør sjefanklager Krister Petersson om det skal tas ut tiltale, eller om etterforskningen henlegges.

Kommentarer til denne saken