Gå til sidens hovedinnhold

1.400 søkere til koronaordning for kulturlivet

Det er 1.402 søkere til stimuleringsordningen for perioden juli til oktober. Til sammen har kulturaktører søkt om 935 millioner kroner.

Det er en kraftig økning fra perioden januar til juni da det kom inn 318 søknader på totalt 93 millioner. Fristen for å søke for den kommende perioden gikk ut 1. juni.

Målet er at flest mulig skal få svar før sommeren, ifølge Kulturrådet.

Høyest fra «Mamma Mia»

Det største beløpet – drøyt 31 millioner kroner – søker Scenekvelder AS om. Pengene skal gå til oppsetningen av forestillingen «Mamma Mia» på Folketeatret i Oslo.

Nordisk Film Kino AS søker om drøyt 25 millioner kroner til 23.600 planlagte kinoforestillinger. Nordisk Film Distribusjon AS søker om nærmere det samme beløpet for visning av «Nordsjøen» på alle kinoer her i landet.

Av festivaler er det Øyafestivalen som har søkt om det største beløpet, med drøyt 12 millioner.

Stimuleringsordningens mål er å sette arrangører i stand til å gjennomføre arrangementer og betale sine leverandører under koronakrisen, til forskjell fra kompensasjonsordningen, som kompenserer for tap knyttet til utsettelse eller avlysning av arrangementer, ifølge Kulturrådet.

Stimulering og kompensasjon

Av de 900 millioner kronene regjeringen har satt av for perioden juli – oktober, vil 325 millioner kroner gå til stimuleringsordningen og 175 millioner kroner til kompensasjonsordningen for perioden. 400 millioner kroner vil bli fordelt mellom stimulering og kompensasjon i perioden i september – oktober på et senere tidspunkt.

Den gjenværende budsjettrammen for perioden januar – juni er 156 millioner kroner, opplyser Kulturrådet.

Til VG opplyser kulturminister Abid Raja (V) at Kulturrådet umiddelbart vil gå sette i gang med behandlingen av søknader.

– Kulturrådet prioriterer søknadsbehandlingen slik at flest mulig får svar før arrangementet skal finne sted. Dette vil bidra til å øke forutsigbarheten for kultursektoren, og det vet jeg er viktig for mange kulturaktører, sier Raja.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken