En grinebiter gjenoppstår

Max Payne er tilbake med ny giv.

Publisert 08.06.2012 kl 06:30 Oppdatert 08.06.2012 kl 06:30

Tips en venn på e-post:


...

Nå har det gått åtte år side sist vi traff Max Payne. Tiden har gått, og tegneseriestilen og film noir-preget vi kjenner fra tidligere, er byttet ut. Rockstar har overtatt roret og gitt serien en ny vri.

Max kaster seg fortsatt rundt i lufta i sakte film, men spillet har også noen små finesser som gir større rom for variasjon. Å søke dekning er en av nyhetene, men det er ikke så enkelt som det høres ut. Fiendene er smarte, og det krever en del strategi og variasjon for å komme seg gjennom strabasene.

Enspillerdelen er 10-12 timer lang, og her går vi gjennom en spennende historie – med korrupsjon og politikk i São Paulo som bakteppe. Max får prøve seg mot en rekke av drivkreftene som gjør at forskjellene mellom fattig og rik forblir så ekstreme som de er i byen. I tillegg sliter han med å forsone seg med sin fortid, som maler en mørk ramme rundt det hele. Hele opplevelsen er sømløs, og det er lagt stor vekt på detaljer.

Spillet har også en vellaget flerspillerdel hvor alle mekanikkene fra historiedelen er overført på en overraskende god måte. I tillegg er det en del unike modi, i tillegg til en del velkjente, som gir selve opplevelsen mer kjøtt på beinet.

«Max Payne 3» er et gjennomført kvalitetsprodukt, med imponerende fokus på de små detaljene. Vår mann er tilbake, og bedre enn noensinne. En overraskende underholdende flerspillerdel gjør at spillet får lengre levetid.

Fakta

Spilltittel: «Max Payne 3»

Utgis på: Xbox 360, PS3, PC

Testet på: Xbox 360, PS3

Utgivelsesdato: 18. mai 2012 (Xbox 360, PS3), 1. juni 2012 (PC)

Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action

Utvikler/utgiver: Rockstar

På forsiden nå


Stor leteaksjon: Eldre kvinne kjørte seg bort på vei hjem fra svensketur

Klokka 18.14 fredag kveld fikk politiet på Romerike melding fra en venninne av en kvinne i 80-åra fra Sørum, som fortalte at venninnen hadde kjørt seg bort.

...

Veivesenet vil stoppe nytt boligprosjekt etter RB-avsløring

Alt var klart for at salget av leiligheter i «Elvesundet» skulle starte i januar. Fredag ba veivesenet kommunen stanse hele prosjektet.

DEN STORE JULEKONSERTGUIDEN

...

Skal du på julekonsert?

Her er vår guide over julekonserter på Romerike. Vi ønsker deg en klangfull førjulstid.

...

Benedicthe og Egors hvite drøm

Mens Egor Filipenko danset pusset kona opp drømmehuset. – Jeg må innrømme at jeg gråt noen tårer underveis, sier Benedicthe Bjerke.