...
Festivaler på vestlandet og i nord stikker av med mest støtte fra staten i 2010. Foto: Thomas Sivertsen, ANB

Festivalvinnere i nord og vest

Oslo (ANB-NTB): Festivalene i Hordaland og Nordland stikker av med en tredel av de 31,5 tilskuddsmillionene fra Norsk kulturråd for 2010.

Publisert 15.12.2009 kl 17:43 Oppdatert 15.12.2009 kl 17:47

Tips en venn på e-post:Ut ifra en søknadsbunke på 172 musikkfestivaler landet rundt, fordelte Norsk kulturråd tirsdag totalt 31,5 millioner kroner til 103 arrangementer i festivalstøtteordningen for 2010.

– Det er også i denne tildelingen lagt vekt på kunstnerisk kvalitet, bredde og mangfold. Festivalarrangørene i hele landet viser stor entusiasme og publikum vil få mange gode musikkopplevelser neste år, sier leder for festivalutvalget, Arnfinn Bjerkestrand.

Fylkene Hordaland og Nordland får henholdsvis 6 og 4 millioner kroner i støtte. De to fylkene, som til sammen huser en firedel av festivalene som har fått tilskudd, stikker dermed av med nesten en tredel av potten.

Bergensjazz

I Hordaland er det jazzfolket som har størst grunn til å feire. Vossajazz er tildelt 1,1 millioner kroner og Nattjazz i Bergen får 1,15 millioner kroner i 2010.

Pop-rockfestivalen Bergenfest og samtidsmusikk/elektronikafestivalen Borealis får 950.000 kroner hver.

Som julegave til Nordland sender kulturrådet 2 millioner kroner til klassiskfestivalen Nordland Musikkfestuke, som med det får den største enkelttildelingen for 2010.

Videre gir de 550.000 kroner til Lofoten internasjonale kammermusikkfest og 450.000 kroner til Vinterfestuka i Narvik.

Øker mest

I motsatt ende av fylkeslista havner Østfold og Vestfold, med 200.000 kroner til én festival hver, og Hedmark med 150.000 kroner fordelt på to festivaler. Ingen festivaler fra Akershus fikk støtte i denne omgangen.

En rekke festivaler noterer seg imidlertid for en stor tilskuddsøkning. Canal Street i Arendal øker med 150.000 kroner til en halv million i tilskudd, mens Numusic i Stavanger og Jørn Hilme-stevnet på Fagernes begge får økt sin pott med 100.000 til 800.000 kroner i 2010.

Mye verdensmusikk

20 festivaler får i denne tildelingen støtte for første gang. Blant dem er seks innen tradisjons- og verdensmusikkfeltet: Tromsø world music festival, No siesta fiesta i Tromsø, Balkanfest i Evanger, Márkomeannu i Evenes og Kinesisk kulturfestival i Oslo.

– Den gledelige utviklingen og etableringen av verdensmusikkfestivaler speiler i større grad det samfunnet som Norge er blitt, og at det stadig er flere profesjonelle festivalarrangører som viser vilje og engasjement for å få fram bredden av flerkulturelle uttrykk, sier Arnfinn Bjerkestrand.

Metallfestivalen Karmøygeddon, Vinjerock i Jotunheimen og Nidaros bluesfestival i Trondheim er også nye på tildelingslista. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Har stjålet hele skigarden til Henning

Eidsvoll-mannen trodde knapt det han så, da han kom fram på hytta tirsdag.

Mamma anmeldte mann (37) da hun fant grove sex-meldinger til datteren (15)

Begge innrømmer å ha hatt frivillig samleie. Nå er mannen dømt for seksuell omgang med barn.

...

– Lover at den blir bedre enn «Kon-Tiki»

Elias Ali har aldri stått foran et kamera før. Abu Hussein satte nylig en komipris på peishylla. Nå spiller begge bærende roller i gangsterfilmen «Haram».

Ingen vet når midtdeler kommer

Etter planene skulle arbeidet med å etablere midtdeler på Kompveien mellom Mork og Brattåsen ha startet neste år. Nå kan ingen si når midtdeleren vil komme.