...
Blant de nye artistene som vil opptre under Oslo World Music Festival er den kjente brasilianske musikeren Gilberto Gil Foto: Luis Fernando Leao

Gilberto Gil til Oslo

Oslo (ANB-NTB): Blant de nye artistene som vil opptre under Oslo World Music Festival er den kjente brasilianske musikeren Gilberto Gil.

Publisert 24.08.2009 kl 13:30 Oppdatert 24.08.2009 kl 14:32

Tips en venn på e-post:


...
Blant de nye artistene som vil opptre under Oslo World Music Festival er den kjente brasilianske musikeren Gilberto Gil Foto: Luis Fernando Leao

Han opptrer på Rockefeller 5. november med sin sønn Bem Gil og cellisten Jaques Morelenbaum.

To dager senere står Tinariwen på scenen i Cosmopolite. Gruppa slo igjennom i 2007 med albumet «Aman Iman» og har blant annet varmet opp for Rolling Stones.

6. november dukker Tony Allen opp på Parkteatret. Trommeslageren begynte å spille i Fela Kutis band, Africa 70’, på slutten av 60-tallet. Han ga ut ny plate i juni og besøker Oslo med et ni manns stort orkester.

Dagen etter kommer den sørafrikanske gruppa BLK JKS (Black Jacks) til Blå. Gruppa har spilt med blant andre Santigold, Femi Kuti, Spearhead og Vieux Farka Touré.

5. november blir det strupesang fra Sør-Sibir med Huun-Huur-Tu, også det på Blå. De har vært nominert til flere prestisjetunge priser og spilt med både Frank Zappa, The Chieftains, Kronoskvartetten og L. Shankar.

8. november får Khaled æren av å avslutte festivalen på Rockefeller. Kongen av rai ble kronet på begynnelsen av 90-tallet, da han viste hvor godt vestlig popmusikk passet sammen med dansemusikk fra Algerie.

Oslo World Music Festival 2009 arrangeres fra 3. til 8. november på elleve scener med over 300 artister fra hele verden. (ANB-NTB)


Bildet til denne saken er publisert under følgende lisens(er): Creative Commons Attribution 2.0 .

På forsiden nå


...

Vår til sjøs

Før du kaster loss for sesongen, trenger båten litt stell. Vårpussen blir det du gjør den til: Slitsom eller hyggelig.

...

Deler ut briller i Tanzania

Tre av ti nordmenn som bruker briller, har minst ett brillepar liggende hjemme som ikke blir brukt. Er du en av dem som har ubrukte briller liggende, kan du ta turen til Specsavers og levere dem inn, da er sjansen stor for at du hjelper barn i Tanzania med å få et bedre syn.

Dette har de ikke opplevd på lenge

Les hvorfor LSKs trenerteam smiler ekstra bredt for tiden.

...

59 av 60 apotek brøt loven

– Vi ser alvorlig på at apotek ikke har tilstrekkelig kontroll med narkotika.