...
BADEBARNA | Ole Andreas Aandstad (11) og Mathias-Ashir Aske (11) nyter et sommerbad i 23 graders varmt vann på Nebbursvollen i Lillestrøm.
 

Gøy for ungene

LILLESTRØM: Uansett hvordan sommerværet har vært: På Nebbursvollen i Lillestrøm er badetemperaturen alltid god. Og støynivået høyt.

Hanne Marie Jalborg
Hanne Marie Jalborg Profil E-post
Publisert 02.07.2012 kl 22:00 Oppdatert 16.07.2012 kl 08:58

Tips en venn på e-post:


SLIK FINNER DU FRAM

BADEPLASSEN: NEBBURSVOLLEN

Lesernes sommerhilsener 2012

Prøv også

Prøv også
  • Stampetjern: Idyllisk skogvann i Asakmarka med stor gressplen, sandstrand og stupebrygge. Kan være vanskelig å finne fram om man ikke er lokalkjent.
  • Høldippelen: Ligger like ved Nittedal stasjon. Med grøntområder, stupebrett, brygger og grunne områder for barn

Mens du er der...


Ungdommer sparker fotball på plenen, noen spiser is, og ei jente med neongule dykkerbriller snurrer rundt og rundt i en plastring i barnebassenget.

Skliene er stengt fordi det er for sent på dagen, men for lekne barn inviterer stupebrettene i det store bassenget også til sommeraction.

Hoppkongene Mathias-Ashir Aske (11) og Ole Andreas Aandstad (11) mener at det fine med Nebbursvollen friluftsbad (Nebben på folkemunne) er at man kan gjøre så mye mer enn bare å svømme.

– Hvis man er lei av å svømme, kan man også leke andre uteleker, sier Ole Andreas Aandstad (11).

– Vi kaster frisbee og leker har’n. Det er gøy å leke, forteller han.

DERFOR GIR VI TERNINGKAST 4

Bra badested

Magnus Valsgård (11) sitter i en strandstol ved kanten av det dype bassenget. Han har briller på og et håndkle over skuldrene. Han er opptatt med Iphonen sin og tar en pause fra all badingen.

– Jeg gjør litt forskjellige ting her. Jeg gjør det alle andre gjør, å svømme. Nebben er et bra badested, mener han.

Ellers reiser han også til Myrdammen i Rælingen for å bade.

– Hopp igjen! sier han til de badeglade kompisene, som følger ordren uten å blunke. De går opp på stupebrettet og plasker uti. Magnus filmer hele seansen med mobiltelefonen.

Les også: Hurra for Nordbytjernet

Mer enn bading

I motsetning til de fleste andre badeplassene i sommerens badeplasstest er Nebben et friluftsbad. Glem derfor å bekymre deg for uholdbart kaldt vann etter en dårlig sommer. Og glem å gå inn på kommunenes nettsider for å sjekke om vannprøvene er gode. Bak gjerdet inn til Nebben i Lillestrøm vet man hva som venter.

Her holder alltid badevannet omtrent 24 grader. Og er været noenlunde fint, er det alltid mange barn, mye plasking og skrik og skrål.

Mødrene til guttene på stupebrettet mener Nebben er en praktisk badeplass å ta med barna til.

– Vi har vært her mye, når det er kaldt i alle de andre vannene. Og det er basseng for både dem som kan svømme og dem som ikke kan svømme. Vi er veldig fornøyd med Nebben, sier Grethe Valsgård.

– Du vet at det er grei temperatur i vannet, sier Ragnhild Aanstad.

Kø og søppel

De er også fornøyd med at friluftsbadet har en kiosk. Her kan trøtte foreldre kjøpe seg en kaffe, mens barn kan fylle på med raske karbohydrater med is, pølse, brus, sjokolade, potetgull og kjærlighet på pinne.

– Men det er lang kø til kiosken. Det er alltid lang kø, sier Aanstad.

Også Merete Strøm har litt kritikk til Nebben.

– Det er mye søppel på gresset. Det reagerte vi på da vi kom, sier hun.

Men det ser ikke ut til å bekymre barna deres mye.

På forsiden nå


...

Kvinne og mann slått og sparket til blods i hotell-garderobe

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Politiet jakter en ukjent gjerningsperson etter at en kvinne og en mann i 40-årene ble slått og sparket til blods.

Nytt influensavirus på vei

En god del av influensaviruset som er påvist den siste tiden ligner den vi har hatt i Norge de to siste vintrene. Men det har også dukket opp en variant som har endret seg i forhold til vaksineviruset.

Tar imot millioner av julehilsener

Nærmere fire millioner brev skal innom postterminalen i Lørenskog hver dag i dagene før jul. Men når jula ringes inn skal det være rent bord i de enorme lokalene på Robsrud.

...

Strømmen får mest av Skedsmo kommune

I Strømmen I.F. er det blant mange mer enn antydet at LSK har et sugerør ned i kommunekassa, men det er Strømmen som har fått mest av kommunen.