...
Usain Bolt løp inn til 10,09, og kontrollerte feltet i mål. Foto: Vidar Ruud, ANB

Bolt snublet til semifinalen

Usain Bolt snublet i starten, men vant sitt heat og tok seg lett til semifinalen på 100 meter i London lørdag.

Publisert 04.08.2012 kl 15:15 Oppdatert 04.08.2012 kl 15:17

Tips en venn på e-post:Han løp inn til 10,09 og kontrollerte feltet i mål.

– Jeg fikk et galt steg og snublet litt i starten. Det gjorde ikke så mye, men det var greit at det skjedde nå, sa en smilende Bolt etter at første runde var unnagjort.

Han fikk en veldig enkel vei til semifinalen, men han showet ikke like mye før start som vi er vant til å se ham. Det virker som om det er en mye mer fokusert og seriøs Bolt som stiller i London.

– Dette gikk som ventet. Jeg løp bra, men det er ingen overraskelse, for det har gått bra for meg på trening i det siste, sa den regjerende OL-mesteren både på 100 og 200 meter.

– Reaksjonen min var god i dag, så nå ser jeg bare fram til å løpe søndagens semifinale. Dette ser bra ut, slo Bolt fast.

Lett

– Jeg tok det lett i dag, og løpet var enkelt, men det var også planen, for jeg skulle ikke bruke mye krefter på denne første runden. Dette løpet var mest for å komme i gang, og jeg synes jeg løp bra og kom i gang på en god måte, sa Bolts landsmann Asafa Powell.

Han løp inn til 10,04, men jogget nærmest over målstreken, akkurat som Usain Bolt i heatet før. I heatet etter sørget verdensmester Yohan Blake for den tredje jamaicanske heatseieren på rad. Han fikk 10,00.

Den som imponerte mest i forsøket lørdag formiddag var utvilsomt amerikaneren Ryan Bailey. Han klarte 9,88 og var i en særklasse. Alle amerikanerne virket solide i den første runden på 100 meter, og det ble heatseier også til Tyson Gay (10,08) og Justin Gatlin (9,97).

Tangering

– Jeg tangerte den personlige rekorden, men gjorde ikke noe spesielt for å klare det. Jeg gikk bare på banen for å gjøre jobben min og komme meg videre, men jeg har kjent at formen er god, så jeg visste at det ville gå bra bare jeg holdt meg frisk, sa Bailey etter forsøket sitt.

Han sa også at han er den yngste på det amerikanske laget, men han lider ikke av den grunn, for han får mange gode råd og tips av de mer erfarne løperne på laget.

– Jeg gikk bevisst litt forsiktig ut, for jeg tenkte ikke å satse mer enn høyst nødvendig. Tiden tenkte jeg ikke på i det hele tatt

– Hva tenker du nå?

– Jeg har i alle fall ikke noe press på meg, så jeg kan kun konsentrere meg om meg selv. Jeg frykter egentlig ingen, men jeg koser meg og har det moro. Det er jo det livet dreier seg om, sa det nye amerikanske sprintfunnet etter å ha kommet veldig godt gjennom første runde på 100 meter. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Politiet rykket ut med væpnede styrker etter smell fra eksospotte

Frykten for at det var skudd naboene i Fet hadde hørt førte til full utrykning. Virkeligheten var harmløs.

...
Terningkast: 4

Essensen av lokal kulturproduksjon ...

ANMELDELSE

«Trollhalen», Instruktør, manus og musikk: Turid Lisbeth Nygård. Koreografi: Mariell Berg. Lyd og lys: Morten Breifjell og Ken Dahle. Musikere: Palle Wagnberg, Eirik Berg Svela, Mariuus Andrè Olsen, Lars Frank. Skedsmo samfunnshus. Spilles også lørdag og søndag.

Slaktet laget etter «liten» seier

(Lørenskog – Manglerud Star 2-1 e.f.). Lørenskog måtte ha overtid for å slå Manglerud Star i en kamp romerikingene var langt under pari. Det var treneren den første til å innrømme.

...

Egils tegning går verden rundt

Millioner verden over klikker på Egil Nyhus' vaksinetegning. – Snålt og veldig spennende, sier avistegneren fra Jessheim.