...
KOMMER: Thorstein Helstad vil etter det RB-sporten kjenner til bli offisielt klar for LSK i løpet av et par uker. FOTO: NTB SCANPIX

Helstad blir LSK-spiller i juli

ÅRÅSEN: Thorstein Helstad er etter det RB-sporten erfarer kun formaliteter unna å bli LSK-spiller. Overgangen blir trolig bekreftet i første halvdel av juli.

Morten Svesengen
Morten Svesengen Profil E-post
Publisert 26.06.2012 kl 07:30 Oppdatert 26.06.2012 kl 17:30

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.rb.no/95/6123003/2012-06-26T17:30:08Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Verken spillerens agent Stig Lillejord eller LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann ønsker å bekrefte at den nåværende Monaco-spissen kommer til å signere en kontrakt med LSK.

– Så lenge ingenting er klart, ønsker jeg ikke å spekulere i det, sier Bjarmann.

– Vi jobber med å terminere Thorsteins kontrakt i Monaco, så får vi se hva som skjer dersom det går i orden, sier Helstads agent Stig Lillejord.

Spilleklar i august

35-åringen kom til Monaco som Le Mans-toppscorer for ett år siden.

Men etter at klubben byttet manager har han slitt med spilletid. Med ny russisk eier og friske penger inn, har veien til klubbens førstelag blitt lenger.

Allerede for noen uker siden gjennomførte Helstad den medisinske testen på Åråsen. Ut fra det vår avis kjenner til, gjenstår kun detaljer før Helstad kan presenteres som ny LSK-spiller.

Trolig blir overgangen offentliggjort i begynnelsen av juli.

Klar for spill i LSK-trøya blir spissen uansett ikke før 1. august, og bortemøtet med Sandnes Ulf 5. august er den første kampen han kan spille.

Men dersom alle papirer er i orden, kan hedmarkingen trene med sin nye klubb i god tid før det.

Rodgers ferdig i LSK

Salget av Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen nye skade, betyr at Helstad neppe blir den eneste spissen som kommer inn på Åråsen i sommer.

– Vi skal ha inn en spiss som erstatter for Björn. I tillegg betyr Fredriks forlengede skadeperiode at vi planlegger å hente inn ytterligere en angrepsspiller i sommer, sier Bjarmann.

Luke Rodgers som ble signert som Gulbrandsen-erstatter før overgangsvinduet stengte i april, har spilt sin siste LSK-kamp.

– Han kommer ikke til å spille for LSK igjen. Vi visste det var en gambling da vi hentet ham siden vi hadde dårlig tid da Fredrik ble skadet i serieåpningen. Overgangen har ikke gått helt slik vi håpet, men den har heller ikke kostet oss mye, sier Bjarmann.

Avventer flere overganger

Sportsdirektøren utelukker ikke at det kan bli hentet inn enda flere spillere i sommer.

– Vi vil kanskje se på mulighetene for å gjøre noe nå som vi opprinnelig hadde planlagt å gjøre i januar. Men om det blir flere overganger vet vi ikke. Det er fortsatt lenge til overgangsvinduet åpner, og mye kan skje fram til 1. august, sier Bjarmann.

Sigurdarson er «norsk»

Én ting LSK også må ha i tankene når det gjelder spilleroverganger er nasjonaliteten til spillerne som skal hentes inn siden det kun er lov til å ha ni spillere som er utviklet utenfor Norge.

Med Luke Rodgers og Effiom Otu Bassey (på utlån i Nigeria) ute av troppen, er det plass til to ikke-norske spillere.

Sigurdarson teller i en slik sammenheng som norsk siden han har vært over tre år i Norge.

Ved å hente inn Helstad, vil derfor LSK erstatte «norske» Sigurdarson med en nordmann.

RB-sporten har tidligere skrevet om midtstopper Steffen Hagen (Odd) og venstreback David Myrestam (GIF Sundsvall) som aktuelle for LSK.

Foreløpig er det ikke noe nytt rundt mulige overganger for disse to spillerne. Rosenborg ryktes også være interessert i den svenske backen Myrestam.

På forsiden nå


Syden-turist kjørt rett til fyllearresten

Det er nok ikke noe ukjent fenomen at norske sydenturister kan få i seg litt for mye å drikke enkelte ganger. Lørdag gikk det helt galt for en kar i midten av 40-årene.

...

Bygger for 270 millioner – gir 350 nye arbeidsplasser

Betonmast Romerike har fått i oppdrag å bygge 20.000 kvadratmeter for Rimfeldt Eiendom og maskinleverandøren Pon-Cat på Berger.

– Dette hadde Jonas likt

Over 200 unge fotballspillere gjorde Jonas Cup på Jessheim til en sterk opplevelse.

Elever som sild i tønne

Elevrådsrepresentant Håkon Snortheim kjemper om plass på skolebussen om morgenen. Etter skoletid kommer han seg ikke hjem.