...
IKKE SOLGT: I følge LSK-leder Per Mathisen (innfelt) er Björn Bergmann Sigurdarson fortsatt under kontrakt med Lillestrøm. Han tilbakeviser påstandene om at islendingen er solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton. Foto: Tom Gustavsen.

Benekter salg – taus om avtale

LSK-leder Per Mathisen benekter at han har skrevet under på papirer som binder Björn Bergmann Sigurdarson til Wolverhampton. Høyst trolig havner islendingen der likevel.

Morten Svesengen
Morten Svesengen Profil E-post
Per Morten Sødal
Per Morten Sødal Profil E-post
Publisert 15.06.2012 kl 08:50 Oppdatert 15.06.2012 kl 13:27

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.rb.no/95/6107153/2012-06-15T13:27:45Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Etter en dag med et skikkelig overgangsdrama tok LSK-lederen Per Mathisen bladet fra munnen torsdag kveld.

Han tilbakeviser påstandene Björn Bergmann Sigurdarsons agent – Jerry de Koning – kom med til Romerikes Blad tidligere på kvelden. Han hevdet islendingen var solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton for tre millioner euro.

– Det stemmer ikke. Vi har ikke skrevet under på et eneste papir rundt dette.

– Foreligger det en intensjonsavtale om salg til Wolves?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det er flere klubber som har vist konkret interesse.

Fem kamper til?

I tillegg til Wolverhampton skal også Cardiff ha kommet med noe som kan betraktes som et bud. LSK er nok lystne på å selge til Wolverhampton.

– Vi er jo klar over at han fort kan forsvinne. Det ligger i kortene. Men for oss er det tre viktige hensyn; vår økonomi, hans betydning for oss sportslig og hensynet til spilleren selv. Hvor lenge vi kan beholde ham i sommer er også en viktig del av en eventuell prosess med et salg.

Og LSK ønsker å holde ham til og med hjemmekampen mot Tromsø 13. juli. Det falt ikke i god jord hos verken Sigurdarson eller hans agent under et møte på Åråsen torsdag ettermiddag.

Etterpå skrev islendingen følgende på twitter: «Akkurat hatt møte med styret. Tvinger meg til å bli!»

I samme tweet gir han klart uttrykk for at han ønsker å forlate klubben og at han er knust over beskjeden.

Agent de Koning er legger heller ikke mye imellom. Han mener islendingen burde fått dra nå.

– Han er solgt til Wolverhampton for tre millioner euro, men hvis han blir skadet i løpet av de kampene han skal spille i Norge, får han ingen kontrakt. Han løper en stor risiko. Jeg tror alle skjønner at Björn er i en veldig vanskelig situasjon, sier han til Romerikes Blad.

RB-sporten var torsdag kveld i kontakt med Sigurdarson på sms, men han ønsket ikke å kommentere saken.

Wolves-manager Ståle Solbakken ønsker ikke å si noe Sigurdarson-overgangen.

– Jeg ønsker jeg ikke å kommentere noe rundt denne saken, sier Solbakken.

Etter det RB-sporten erfarer skal ikke torsdagens møte mellom Sigurdarson og LSK bety noe for Wolves. På Moleniux er det uproblematisk at spissen blir på Åråsen til kampen mot Tromsø er spilt i midten av neste måned.

Taus om salg

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann mener møtet var strengt nødvendig.

– Det var en grunn til at vi hadde avtalt møte med Björn og rådgiveren hans i dag. Der diskuterte vi de konkrete henvendelsene vi har fått og planene framover. Björn er fortsatt på kontrakt med LSK, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt Sigurdarson er solgt eller ikke.

– Der fastholder jeg det jeg har sagt tidligere. Det er kommet konkrete henvendelser.

Til Sverige i dag

Etter planen skal Bergmann Sigurdarson slutte seg til LSKs treningsleir i Sverige i dag. Etter planen skal han også spille morgendagens treningskamp mot Gais.

– Jeg regner med at Björn også ser verdien i det LSK har betydd for ham og gir alt så lenge han er i klubben, sier leder Mathisen.

Sigurdarson har ved flere anledninger sagt han har trivdes i Lillestrøm, parallelt som han har mål om en større liga.

– Det har vært et lykkelig ekteskap. Klubben har utviklet Björn til å bli en veldig god fotballspiller. Samtidig har Björn hjulpet klubben og alltid gitt 120 prosent. Men den situasjonen han havner i nå, synes vi blir helt feil. Selvfølgelig burde han fått lov til å reise nå. LSKs opptreden i denne saken er bare tåpelig, synes Jerry de Koning.

På forsiden nå


...

Fikk sparken etter at han giftet seg med russiske Anna

Kona utgjorde en så stor trussel mot rikets sikkerhet at mannen fikk sparken fra jobben i Forsvaret. Nå blir det rettssak.

– To kvinner og et barn raidet kjøpesenter

De tre mistenkte tjuvraddene nøyde seg ikke med å «besøke» én butikk.

Valgte enklere vri på Elveparken

...

Planen om et grønt sentrum går inn i en ny fase, etter at politikerne i går valgte å gå videre med en forenklet utgave av det opprinnelige konseptet.

Plutselig bryter radiokjendisene ut i allsang

Det starter med en solosang og litt halvbrydde blikk fra nabobordene. Så tok det helt av på Oslo Lufthavn.