...
PÅ VEI UT: Ingen klubber har så langt lagt inn et konkret bud på Björn Bergmann Sigurdarson, men både Cardiff og Wolverhampton skal være villig til å innfri LSKs krav. På Åråsen håper man å beholde Sigurdarson minst til 15. juli. Begge foto: Scanpix

Selges tidligst i neste uke

Ingen klubber er enige med LSK om overgang for Björn Bergmann Sigurdarson. Men LSK-spissen vil bli solgt. Sannsynligvis til Wolverhampton eller Cardiff.

Morten Svesengen
Morten Svesengen Profil E-post
Publisert 09.06.2012 kl 11:53 Oppdatert 09.06.2012 kl 15:33

Tips en venn på e-post:


...
ØNSKER BJÖRN: Ståle Solbakken ønsker å hente Björn Bergmann Sigurdarson fra LSK.

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.rb.no/95/6098987/2012-06-09T15:33:27Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.200.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

LSK har ut fra det RB-sporten kjenner til fortsatt ikke mottatt et konkret bud på Sigurdarson.

Men både Cardiff og Wolverhampton har gitt signaler om at de ønsker å spissen. De vet også godt hva som legges på bordet for at LSK skal gå med på et salg.

LSKs krav for å selge

Etter det RB-sporten erfarer har Åråsen-klubben gitt klar beskjed om hva som skal til for at de skal gi slipp på spissen som har igjen to og et halvt år av LSK-kontrakten:

  • LSK ønsker minst 3 millioner euro i overgangssum. Mest mulig penger nå, og ikke framtidige utbetalinger som er bundet opp i Sigurdarsons prestasjoner i sin nye klubb.
  • LSK ønsker også å beholde islendingen på Åråsen minst til etter kampen mot Tromsø 15. juli.

Ståle vil ha Björn

Fredag begynte ryktene å gå om at LSK var enig med Wolverhampton om en overgang for Sigurdarson.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Wolverhampton-manager Ståle Solbakken til Romerikes Blad.

Men RB-sporten får fra sikkert hold bekreftet at Solbakken nå har bestemt seg for at han ønsker å hente spissen til Molineux.

På den måten har Sigurdarson kommet nærmere en overgang til klubben som rykket ned fra Premier League i vår. Men interessen for LSKs toppscorer er minst like sterk hos Championship-kollega Cardiff. De har fulgt Sigurdarson lenge.

Sigurdarson i Frankrike

I rykteflommen utover fredagen ble det også hevdet at spissen var i England. Det er ikke riktig.

21-åringen er på ferie i Frankrike med kjæresten.

Han skulle opprinnelig forberedt seg til U21-landskamp for Island mot Norge førstkommende tirsdag, men siden han pådro seg gult kort mot Aserbajdsjan har han karantene i den kampen.

Spissen som opprinnelig var innvilget ekstra ferie etter landskampene, har derfor reist tidligere på ferie enn planlagt.

Ut fra LSKs ønske om å beholde Sigurdarson i klubben lengst mulig, er det ut fra det vår avis vet lite sannsynlig at Åråsen-klubben vil bli enig med noen klubb om overgangssum før spissen før han selv kommer tilbake til Norge.

Det skjer tidligst i løpet av neste uke.

Intet nytt fra Åråsen

På Åråsen ønsker man ikke å si noe mer om en mulig overgang enn de har sagt tidligere.

– Vi har fått konkrete henvendelser, men utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

– Har henvendelsene blitt mer konkrete enn sist du sa det samme?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier sportsdirektøren.

På forsiden nå


Rekordvekst på romeriksveiene

Biltrafikken vokser sterkere enn noen gang det siste tiåret på flere av veistrekninger på Romerike. Befolkningsveksten må ta mye av skylda.

Familie våknet av fremmed mann og kvinne inne i huset

Ble vekket av at det smalt i utgangsdøra.

...

Politiet rykket ut med væpnede styrker etter smell fra eksospotte

Frykten for at det var skudd naboene i Fet hadde hørt førte til full utrykning. Virkeligheten var harmløs.

...
Terningkast: 4

Essensen av lokal kulturproduksjon ...

ANMELDELSE

«Trollhalen», Instruktør, manus og musikk: Turid Lisbeth Nygård. Koreografi: Mariell Berg. Lyd og lys: Morten Breifjell og Ken Dahle. Musikere: Palle Wagnberg, Eirik Berg Svela, Mariuus Andrè Olsen, Lars Frank. Skedsmo samfunnshus. Spilles også lørdag og søndag.