Børsen: Stabæk-LSK

SCORING: Kanarifeltet kan juble igjen. LSK har scoret. (Foto: Vidar Sandnes          )
HAR TRO: Bjørn Sverre Liknes Østby, Marius Solhaug og Carl Christian Solberg har tro på seier i dag. LSK er gode mot lag som spiller åpent, forteller gutta. (Foto: Vidar Sandnes          )
SCORING AV BJØRN: Annette Strøm fra Skedsmokorset og Hilde Mangeud fra Oslo har tro på at LSK yter maks i dag, og Bjørn kommer til å score for LSK. (Foto: Vidar Sandnes          )
TRE POENG: Thor-Arne Sandli fra Rælingen håper på tre poeng i dag, men for å få til det må LSK bli bedre offensive. Særlig er det viktig på midtbanen. (Foto: Vidar Sandnes          )
NERVØSE: Kenneth Kvebek og Jon-Inge Ekre er som de selv sier drit nervøse, men LSK burde slå Stabæk. Vi har fulgt LSK i mange år, men dessverre så pleier vi å ryke på disse kampene. (Foto: Vidar Sandnes)
OPERA VED KIOSKEN: Eivind Barhaugen er mannen bak operastemmen på kanarifeltet, og når får kiosken på Nadderud Stadion også sin hyggelige dose med sang under bestillingen av is til tre små fugleunger. (Foto: Vidar Sandnes          )
INGEN HOBBY: En livsstil. (Foto: Vidar Sandnes          )
FOR FULL HALS: Kanarifansen holder liv på Nadderud. (Foto: Vidar Sandnes          )
HAGA KANARIS: Kanarifuglene er på Nadderud. (Foto: Vidar Sandnes          )
ROCK ´N´ROLL: Håvard Malones. (Foto: Vidar Sandnes          )
GULT OG SVART: Kanarifansen har fylt opp feltet sitt, og de holder liv på tribunen. (Foto: Vidar Sandnes          )
IVRIGE: Det er kun kort tid igjen til kampstart og kanarifansen er allerede godt i gang. (Foto: Vidar Sandnes          )
1-0: Stabæk har sørget for ledelsen og det skulle bli flere mål på veldig kort tid. (Foto: Vidar Sandnes          )
SCORING: LSK får også sin scoring, men taper til slutt 4-1 mot Stabæk. (Foto: Vidar Sandnes          )
KANARIFANSEN: I med og motgang. Kanarifansen synger for full hals. (Foto: Vidar Sandnes          )
MINDRE ENN 20 MINUTTER: Det er vel ikke helt slik en så for seg kampresultatet. (Foto: Vidar Sandnes          )
SHAKIN´CHRISTIAN: Christian Olsen (9) stiller som det perfekte forbildet på stadion i dag. LSK ligger under 4-1, men det er ingen grunn til å bremse ned på humøret. Det gjelder å gi alt, og det gjør Christian. (Foto: Vidar Sandnes          )
LSK: 2. omgang skal til å starte, men først kommer laget og hilser på kanarifansen. Laget trenger all støtte de kan få for å ta igjen ledelsen til Stabæk. (Foto: Vidar Sandnes          )
FULLT LIV: Med eller uten påvirkning fra LSK-spillerne. Det er svært livlig på feltet, og tap og vin med samme sinn ser ut til å gjelde. (Foto: Vidar Sandnes          )
SANG: Kanarifansen ser vel at seriegullet har flydd sin vei, men fortsatt kan de synge om cupen som skal hjem til Lillestrøm. (Foto: Vidar Sandnes          )
GRATIS BUSSTUR: 16. mai fikk kanarifansen gratis busstur til Stavanger etter LSKs dårlige spill. Nå synger fansen om gratis busstur resten av året som et plaster på såret. (Foto: Vidar Sandnes          )
DAGENS VINNERE: Kanarifansen skal ha all ros for stemningen i dag. LSK ligger under 4-1, men humoren i gjengen er det ingen ting i veien med. Lite gjennomtenkt, tralalala- synger de av full hals med et stort smil om munnen. (Foto: Vidar Sandnes          )
IKKE ALLE DAGER ER LIKE GODE: LSK reiste hjem med et spark i baken denne kvelden, men sesongen er langt fra over og det er mye tid til å vinne på. (Foto: Vidar Sandnes          )
DEL

Stabæk - Lillestrøm 4-1 (4-1)

Nadderud.

Mål: 1-0 (3) Torstein Andersen Aase, 1-1 (10) Erling Knudtzon (Mathis Bolly), 2-1 (15) Fredrik Brustad, 3-1 (16) Fredrik Brustad, 4-1 (19) Vegar Eggen Hedenstad.

Gult kort: Jesper Westerberg, Johan Andersson, LSK. Jørgen Hammer, Stabæk.

Tilskuere: 4.001.

Målsjanser: Stabæk 7, LSK 2.

Cornere: Stabæk 5, LSK 2.

Kampkarakter: 5

Publikum: 4

LSK (4-4-1-1):

SEAD RAMOVIC 3

To «clean sheets» på rad før denne. Måtte hente ut ballen før tre min. var spilt på Nadderud. Klarte ikke å holde skuddet til Andersen Aase. Hans første tabbe. Brustads 2-1 og 3-1 var heller ikke umulig å ta selv om Westerberg må ta hovedskylda. Et par gode redninger etterpå. Avverget blant annet Pálmasons selvmål.

FREDRIK STOOR 3

Laget frisparket i forkant av Stabæks fjerde. Men ellers lite involvert i de defensive problemene de første 20 minuttene. Med unntak av Bolis gjennomløping i 2. omg. hadde han en ok kamp defensivt. Veldig mye med offensivt etter pause, men presisjonen var sjelden god nok.

ESPEN NYSTUEN 3

Ble i likhet med alle andre passiv tilskuer til at Westerberg åpnet opp lagets venstreside. Virket selv mer usikker enn vanlig. Ikke like bestemt og god i duellspillet som han pleier. Fikk langt mindre å gjøre de siste 45 min., men ingen god kamp av midtstopperen kampen sett under ett.

FRODE KIPPE 3

Ikke direkte involvert i dueller før noen av målene. Men burde sett hvilke problemer Westerberg hadde bortenfor ham og vært mer våken i støtte for svensken. Flyttet opp som spiss i siste halvdel av 2. omg. da LSK jaktet en redusering Kom til fire-fem avslutninger, men ingen mål.

JESPER WESTERBERG 1

Lå på feil side av Brustad på innkastet i forkant av 1-0. Helt feilplassert også da Fredrik Brustad fritt fikk løpe gjennom på hans side og prikke inn både 2-1 og 3-1. Pådro seg sesongens tredje gule. Burde fått hvile av Haglund tidlig. Svakeste enkeltprestasjon i LSK på mange år.

ERLING KNUDTZON 5

Inne på laget igjen etter en god omgang mot Aalesund. Banket til på volley med venstre da Bolly la inn til ham. Ballen føk opp i krysset til 1-1. En av LSK-spillerne som jobbet godt gjennom 90 min. Viste vilje både som kant og spiss etter at han ble flyttet opp. Men det ble bare nesten.

GUY ROGER TOINDOUBA 3

Kom aldri inn i kampen slik han pleier. Ikke vant han duellene og i tillegg gikk ballen for sjelden til medspiller i 1. omg. Mer presisjon og ballkontakt etter pause da Stabæk kontrollerte bakover. Fungerte selv som en reservemidtstopper da Kippe ble flyttet fram.

PÁLMI RAFN PÁLMASON 2

Tilbake på hjemmebanen han vant seriegull i 2008. Slet enormt sentralt i første omgang. Mistet ballen og tapte dueller hele veien. Nær ved å heade ballen i eget mål, reddet av Ramovic. Ikke god etter hvilen da han spilte bak Sigurdarson heller. To dårlige avslutninger på gode muligheter i 2. omg. Svak kamp av islendingen.

MATHIS BOLLY 4

Inn fra start etter to gode innhopp på rad. Godt innlegg da Knudtzon fikk kjempetreff med venstrebeinet og satte inn 1-1. Fikk mye plass og var ofte involvert den tida han spilte i 2. omg. Noen innlegg havnet bak mål. Et fant hodet til Palmason som burde fått den på mål.

JOHAN ANDERSSON 3

Fikk en sjokkartet start på sitt gjensyn med Stabæk og Nadderud stadion. Kom aldri med i spillet i sin rolle bak Sigurdarson. Fikk mer ballkontakt i 2. omg. da han byttet plass med Palmason. Men det ble stort sett med enkle pasninger på midten. Sparket vekk ball og fikk gult.

BJÖRN BERGMANN SIGURDARSON 4

Levde etter hvert en ganske isolert tilværelse på topp de første 45. Mange motspillere rundt seg og lite plass. En heading på keeper den offensive beholdningen. Jobbet hardere og var mer involvert etter pause, men det var ikke spissens store dag. Byttet ut med en liten skade.

SUM 11 MANN: 34

INNBYTTERE:

OHI OMOIJUANFO

(26 min. for Bolly).

Kom inn i et forsøk på å skape noe ut av ballovertaket. Endte som de andre opp uten tellende resultat. Fikk lite ut av tida på banen.

JOACHIM OSVOLD

(5 min. for Sigurdarson).

Fikk sjansen i sin andre kamp på rad da han kom inn for en småskadd Sigurdarson. Ikke lett å utrette noe i en kamp som var over.

DOMMER:

SVEIN-ERIK EDVARTSEN 5

Dommer med full kontroll på alt i 90 minutter. God frisparklinje og helt ok bruk av kort. Westerberg fikk for taklingen bakfra, mens Andersson pådro seg et unødvendig kort for bortsparking av ballen.

ANALYSEN:

LSK kom til Nadderud med sju poeng på de siste tre kampene. På motsatt banehalvdel sto et Stabæk med ett poeng på ti kamper. Men det var vertene som tok tak i kampen fra start. Uttellingen lot ikke vente på seg. På den første sjansen ble det mål. Først ble en feilplassert LSK-back Jesper Westerberg parkert av Fredrik Brustad, så glapp Sead Ramovic ballen som trillet inn til 1-0. Erling Knudtzon utliknet på vakkert vis med en venstrevolley. Men så opplevde LSK selve forsvarsmarerittet da Stabæk scoret tre mål på fire minutter. I realiteten var kampen over da. LSK hadde mye ball i 2. omg., men scoret aldri flere.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags