...
NY SAK HENLAGT: Enda et mistenkelig dødsfall på Ahus er henlagt av politiet. Foto: Tom Gustavsen

Gutt (1) tørstet ihjel, saken henlagt

LØRENSKOG: Politiet har henlagt saken der ett år gamle Evans Kiiru døde av dehydrering etter behandling på Ahus.

Torstein Davidsen
Torstein Davidsen Profil E-post
Publisert 26.03.2013 kl 11:16 Oppdatert 26.03.2013 kl 11:27

Tips en venn på e-post:

Romerike politidistrikt opplyser at de har henlagt den mye omtalte saken der en ett år gammel gutt døde av dehydrering i 2011, Gutten døde etter å ha blitt tarmoperert på Ahus.

Høy terskel

Lørenskog lensmannskontor har hatt hovedansvaret for å etterforske saken, med bistand fra Felles Kriminalenhet i Romerike politidistrikt og Kripos.

Politiet viser til at terskelen for å anvende straff ved hendelser under pasientbehandling er høy og at det må være identifisert "markante avvik fra forsvarlig virksomhet".

I denne saken har det blitt gjennomført en langvarig og grundig etterforskning, uten at noe slikt markant avvik er avdekket, mener politiet.

Romerike politidistrikt finner ikke grunn til å reise straffesak verken mot Ahus som foretak, eller mot enkeltpersoner innenfor foretaket. Saken er derfor henlagt.

Ikke anbefalt påtale

Statens helsetilsyn konkluderte i juli i fjor med at sykehuset ikke gjorde jobben sin, og kritiserte Ahus for ikke å ha tatt nok blodprøver av gutten til å ha kontroll med situasjonen.

Helsetilsynet fant det også oppsiktsvekkende at gutten ikke ble tilbudtmer væske.

Statens helsetilsyn har imidlertid verken anbefalt påtale mot involvert helsepersonell eller mot Ahus som foretak, etter at de i tråd med fast praksis har gjennomgått sakens dokumenter.

– Foreligge ikke noe straffbart

Romerikes Blad fortalte i august i fjor at politiet på Romerike de siste tiårene har etterforsket flere titalls mistenkelige Ahus-dødsfall. Samtlige har endt med henleggelse.

– Vi har ikke funnet grunnlag for tiltale i noen av sakene. Det innebærer at vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, opplyste politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt i den forbindelse.

På forsiden nå


...

Rektor stengte splitter ny skole

Rektor Birgit Thronæs tok affære og stengte hele skolen, da en tung takplate raste ned i gulvet – like ved en elev.

Bak Mål (19)

Arne Scheie og Morten Stokstad samt Fredrik Vestgård gjester Morten Svesengen på Martins Pub i Lillestrøm. Det snakkes om store sportsøyeblikk, de største LSK-øyeblikkene, lokal fotball og mye annet i programmet.

– En mørkkledd mann kom løpende mot henne

En kvinne ble onsdag kveld forsøkt frastjålet vesken sin på Strømmen stasjon.

...

– Man må si ifra til mobberne at det ikke er greit

Takket være en strikkeglad bestemor, kan alle se hva 3.-klassingene synes om mobbing.