...
SKIPPERBEVIS: Tomine Bamrud, på 22 måneder får beviset av Karen Muhle. FOTO: KARI OLIV VEDVIK

Tomine (22 måneder) tok skipperbevis

Under årets Vannvittige dager på Eidsvoll var det mange som kunne glede seg over det våte element, i en eller annen form.

Publisert 11.08.2012 kl 17:56 Oppdatert 11.08.2012 kl 18:00

Tips en venn på e-post:


...
ØVELSE: Ambulansepersonell holdt en øvelse under arrangementet. FOTO: KARI OLIV VEDVIK

Vannvittige dager på Eidsvoll


Enten en ville kjøre råfort med vannjet eller litt saktere med en av Elias-båtene, måtte en smøre seg med tålmodighet, køen av barn var lang, veldig lang.

Elias-skippere

Blandt de aller yngste var det Elias-båtene som var mest populære. Tomine Bamrud, på kun 22 måneder hoppet modig om bord til skipper Lars Jørgen Høibraaten.

Sammen tok de en tur i det våte elementet og Tomine fikk styre litt av turen. På land ventet diplom og Skipper-butten for vel gjennomført test med Elias-båten.

Unge Tomine er ikke så snakkesalig, men virker godt fornøyd med opplegget.

En annen som hadde det gøy var Martin Paulsen.

– Jeg prøvde i fjor også og dette er innmari gøy. Nå har jeg kjørt en tur og skal stille meg i køen for i hvert fall en tur til, sier han.

Redningsaksjon

Redningsselskapet og Røde Kors var også på plass og gjennomførte to redningsaksjoner på elva. En mann hoppet fra Broen og raskt var mannen reddet opp av vannet av Røde Kors båten.

Ambulanse med sirener og blålys kom susende og tok over da den "skadde” kom i land. Ole Andreas Teie, frivillig i Røde Kors hold hjerteredningen i gang helt frem til ambulansen. Mange skuelystne gjorde øvelsen utfordrende.

Blodig alvor

Når ambulansepersonellet samlet seg rundt en ung jente med blodig albue, stod det tett i tett med folk rundt. Men dette var ikke en øvelse, den unge jenta hadde snublet og slått albuen sin til blods i steintrappa.

Venninnen prøvde å be folk om å ikke filme og ta bilder, men det gikk noen strakser før tilskueren skjønte at dette ikke var en del av øvelsen.

Status; kun skrubbsår og litt flau over å få så mye oppmerksomhet. Kjappeste behandlingen av ett skrubbsår av profesjonelle noen gang?

På forsiden nå


...

Rektor stengte splitter ny skole

Rektor Birgit Thronæs tok affære og stengte hele skolen, da en tung takplate raste ned i gulvet – like ved en elev.

Bak Mål (19)

Arne Scheie og Morten Stokstad samt Fredrik Vestgård gjester Morten Svesengen på Martins Pub i Lillestrøm. Det snakkes om store sportsøyeblikk, de største LSK-øyeblikkene, lokal fotball og mye annet i programmet.

– En mørkkledd mann kom løpende mot henne

En kvinne ble onsdag kveld forsøkt frastjålet vesken sin på Strømmen stasjon.

...

– Man må si ifra til mobberne at det ikke er greit

Takket være en strikkeglad bestemor, kan alle se hva 3.-klassingene synes om mobbing.