...
INNSAMLING: Janes søster Silje Grønvold (t.v.) og eldste datter Hege startet en innsamling etter brannen. Border Collien Fly sørget for at matmor kom helskinnet ut av det brennende huset. FOTO: ANITA JACOBSEN

– Overveldet over all støtte

BLAKER: Klær, leker og utstyr til dyrene har strømmet inn etter husbrannen i Blaker. En familie på tre mistet alt de eide i brannen.

Anita Jacobsen
Anita Jacobsen Profil E-post
Publisert 16.07.2012 kl 12:14 Oppdatert 16.07.2012 kl 19:54

Tips en venn på e-post:


Brannen i Blaker

De kraftige flammene herjet med eneboligen i Husmovegen i Blaker natt til fredag.


I etterkant av husbrannen i Blaker, der ekteparet Jane og Vegard Bråthen og deres ni år gamle datter mistet alt de eide, ble det opprettet en innsamlingsaksjon på Facebook.

På initiativ fra Janes datter Hege C. Wølner og søster Silje Grønvold ble siden «Hjelp etter brann i Husmokroken» opprettet.

Da Indre Akershus Blad gikk i trykken i går kveld hadde gruppen 1.049 medlemmer.

Folk i lokalmiljøet og personer familien aldri verken har kjent eller møtt har gitt bort klær, leker, dyreutstyr, møbler og andre gjenstander i hopetall.

I tillegg stiller folk varebiler og hengere til disposisjon så familien får hentet alt utstyr.

– Jeg tror vi har fått tilbud om 20 hus vi kan låne. Støtten har vært massiv fra alle kanter. Vi er meget takknemlige, sier Jane Bråthen til Indre Akershus Blad.

Ny overskudd

Lørdag møtte lokalavisen Grønvold og Wølner ved branntomten i Blaker. Wølner er oppvokst i det nå utbrente huset. Hun flyttet ut i vinter.

– Alt er borte. Det er trist, sier Wølner.

Midt i sorgen, gleder familien seg over at ingen liv gikk tapt.

Støtten fra folk varmer stort.

– All støtten gir oss overskudd. Hjelpen vi har fått har vært fantastisk. Over all forventning. Vi er rørt over folks giverglede. Til og med i Ulsteinvik er det samlet inn klær, sier Wølner.

Klær har kommet inn i stort monn. Sengetøy, håndklær og utstyr til dyra (to hunder, tre katter, fire hester og to kaniner) trengs fortsatt.

– I tillegg trenger Vegard mer klær, størrelse xxxl. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt. Naboen gjorde en kjempeinnsats da brannen ble oppdaget. Vi har nesten ikke ord, sier hun.

Søndag morgen brant nok et hus i Sørum ned til grunnen. Seks personer ble husløse. Familien i Blaker ønsker å gi bort klær og utstyr de ikke har behov for til de berørte i denne brannen.

På forsiden nå


...

– Tvang gutt til å slikke gulvet rent

– Alvorlige handlinger over lang tid, sier bistandsadvokat.

...

Fant et lass med tyvegods

– Når alt som blir brukt er stjålet, er noe galt, sier politiet.

Novair: Deler av dekket løsnet

Charterselskapet Novair opplyser at flyet ikke punkterte, men at deler av dekket løsnet og traff vingen da flyet på vei til Chania måtte snu og nødlande på Gardermoen søndag.

Høye hekker er farlige feller

Høye hekker fører til uoversiktlige kryss og dermed trafikkfarlige situasjoner. Kommune, veivesen og Trygg Trafikk ber nå romerikinger finne fram hagesaksa og gjøre sikten fri.