REDDET: Den 17 år gamle savnende jenta blir her heist opp av forsvarets Sea King-helikopter i sørenden av Åmodtdammen i Rælingen. FOTO: RAYMOND BOE

Her blir 17-åringen reddet

Her henter Sea King-helikopteret den savnende 17 år gamle jenta ut av skogen der hun var savnet i 21 timer.
Espen Bolstad E-post
Publisert 02.06.2012 kl. 17:35 Oppdatert 03.06.2012 kl. 09:33

Tips en venn på e-post:


Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

HENTET UT JENTE: Politeit tror den savnende 17 år gamle jenta ble funnet av turgåere ved 16.20-tida lørdag. Jenta er fraktet til Ullevål og politiet fortsetter leteaksjonen fram til de er sikre på at riktig jente er funnet. FOTO: TOM GUSTAVSEN
LETTE I NATT: Frivillige i Norsk Folkehjelp lørenskog var natt til lørdag ute og lette etter den savnende jenta. Fra venstre Frank Næss Lasse Olsen, Roy Hansen og Bjørn Magne Henriksen.
STORT SØK: Politiet har satt inn både redningshunder og politihelikopteret i søket etter den 17 år gamle jenta. BEGGE FOTO: VIDAR SANDNES

Det var turgåere i sørenden av Åmodtdammen i Rælingen som fant den savnende 17-åringen fra Nittedal ved 16.20-tida lørdag ettermiddag.

Da hadde hun vært savnet i over 20 timer etter at hun rømte fra sykepleierne hun var på tur med fra Ahus ved 19.30-tida fredag kveld. Da hun ble funnet var hun bevisstløs.

– Helsepersonell fra Sea King-helikopteret tok henne med seg til Ullevål sykehus, der er tilbakemeldingen nå at jenta er ved delvis bevissthet og utenfor livsfare, opplyser operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt.

Hørte rop om hjelp

Politiet er nå i ferd med å avslutte den storstilte leteaksjonen i området mellom Rælingen, Strømmen og Lørenskog. Leteaksjonen fortsatte en stund etter funnet, helt til de var 100 prosent sikre på at de hade funnet riktig person.

– Vi avsluttet ingenting før vi var helt sikre. Men nå vet vi at det er riktig jente som er funnet, så da avvikler vi apparatet som er satt i gang, sier Jahr.

Like før turgåerne fant den savnende jenta hadde politiet idikasjoner på at hun var i nærheten av Åmodtdammen.

– En syklist fortalte at han mente å ha hørt ei jente rope på hjelp fra andre siden av veien ved Åmodtdammen. Redningsmannskaper ble sendt i retningen før turgåerne meldte inn funnet, forteller operasjonslederen.

Hengte opp plakater

Etter en omfattende leteaksjon fredag kveld og natt til lørdag, ble letingen ytterligere trappet opp ved 15-tida lørdag.

Mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk redningshund organisasjon, Norsk Folkehjelp Lørenskog og andre frivillige organisasjoner har deltatt i søket.

Også rundt omkring i Rælingen, Lørenskog og Strømmen ble det hengt opp plakater som etterlyser den savnende 17-åringen.

Allerede fredag kveld valgte politiet etter den 17 år gamle jentas familie ønske å gå ut med navn og bilde av den savnende jenta.

Sporet mobiltelefonen

17-åringen hadde med seg en mobiltelefon da hun stakk fredag kveld. Politeit forsøkte å spore telefonen, men ikke før i natt begynte den å sende signaler.

– Vi har fått inn signaler fra forskjellige basestasjoner. Det gir en indiaksjon, men området er såpass stort at det kreves et stort søkearbeid, opplyser operasjonsleder Arild Ruud lørdag morgen.

Det var også mobiltelefonen som ble funnet på jenta som gjorde at de ikke kunne slå fast med sikkerhet hvem de hadde funnet før etter noe tid.

– Telefonen viste seg å være registrert på noen andre enn jenta, forteller operasjonslederen.

Les mer om:  Lokale nyheter 

På forsiden nå