...
REDDET: Den 17 år gamle savnende jenta blir her heist opp av forsvarets Sea King-helikopter i sørenden av Åmodtdammen i Rælingen. FOTO: RAYMOND BOE

Her blir 17-åringen reddet

Her henter Sea King-helikopteret den savnende 17 år gamle jenta ut av skogen der hun var savnet i 21 timer.

Espen Bolstad
Espen Bolstad Profil E-post
Publisert 02.06.2012 kl 17:35 Oppdatert 03.06.2012 kl 09:33

Tips en venn på e-post:


... ...
Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

Den 17 år gamle jenta ble funnet ikke langt fra stedet der hun rømte fra Ahus-sykepleierne.


Det var turgåere i sørenden av Åmodtdammen i Rælingen som fant den savnende 17-åringen fra Nittedal ved 16.20-tida lørdag ettermiddag.

Da hadde hun vært savnet i over 20 timer etter at hun rømte fra sykepleierne hun var på tur med fra Ahus ved 19.30-tida fredag kveld. Da hun ble funnet var hun bevisstløs.

– Helsepersonell fra Sea King-helikopteret tok henne med seg til Ullevål sykehus, der er tilbakemeldingen nå at jenta er ved delvis bevissthet og utenfor livsfare, opplyser operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt.

Hørte rop om hjelp

Politiet er nå i ferd med å avslutte den storstilte leteaksjonen i området mellom Rælingen, Strømmen og Lørenskog. Leteaksjonen fortsatte en stund etter funnet, helt til de var 100 prosent sikre på at de hade funnet riktig person.

– Vi avsluttet ingenting før vi var helt sikre. Men nå vet vi at det er riktig jente som er funnet, så da avvikler vi apparatet som er satt i gang, sier Jahr.

Like før turgåerne fant den savnende jenta hadde politiet idikasjoner på at hun var i nærheten av Åmodtdammen.

– En syklist fortalte at han mente å ha hørt ei jente rope på hjelp fra andre siden av veien ved Åmodtdammen. Redningsmannskaper ble sendt i retningen før turgåerne meldte inn funnet, forteller operasjonslederen.

Hengte opp plakater

Etter en omfattende leteaksjon fredag kveld og natt til lørdag, ble letingen ytterligere trappet opp ved 15-tida lørdag.

Mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk redningshund organisasjon, Norsk Folkehjelp Lørenskog og andre frivillige organisasjoner har deltatt i søket.

Også rundt omkring i Rælingen, Lørenskog og Strømmen ble det hengt opp plakater som etterlyser den savnende 17-åringen.

Allerede fredag kveld valgte politiet etter den 17 år gamle jentas familie ønske å gå ut med navn og bilde av den savnende jenta.

Sporet mobiltelefonen

17-åringen hadde med seg en mobiltelefon da hun stakk fredag kveld. Politeit forsøkte å spore telefonen, men ikke før i natt begynte den å sende signaler.

– Vi har fått inn signaler fra forskjellige basestasjoner. Det gir en indiaksjon, men området er såpass stort at det kreves et stort søkearbeid, opplyser operasjonsleder Arild Ruud lørdag morgen.

Det var også mobiltelefonen som ble funnet på jenta som gjorde at de ikke kunne slå fast med sikkerhet hvem de hadde funnet før etter noe tid.

– Telefonen viste seg å være registrert på noen andre enn jenta, forteller operasjonslederen.

På forsiden nå


Blottet seg på utested - ble kastet ut og fortsatte blottingen

Natta har vært relativt rolig for politiet på Romerike, men noen hendelser har det vært.

Stor leteaksjon: Eldre kvinne kjørte seg bort på vei hjem fra svensketur

Klokka 18.14 fredag kveld fikk politiet på Romerike melding fra en venninne av en kvinne i 80-åra fra Sørum, som fortalte at venninnen hadde kjørt seg bort.

...

Veivesenet vil stoppe nytt boligprosjekt etter RB-avsløring

Alt var klart for at salget av leiligheter i «Elvesundet» skulle starte i januar. Fredag ba veivesenet kommunen stanse hele prosjektet.

DEN STORE JULEKONSERTGUIDEN

...

Skal du på julekonsert?

Her er vår guide over julekonserter på Romerike. Vi ønsker deg en klangfull førjulstid.